Boli

# simptome astenie # astenia de toamna #tratare astenie #astenie

Astenia de toamna te predispune la afectiuni grave! Semnalul de alarma tras de medici

Astenia de toamna este o afectiune frecventa in randul romanilor. Cel putin una din 10 persoane se confrunta cu astenia de toamna.

 

Printre principalele simptome ale asteniei de toamna se numara: depresia, anxietatea, schimbarile frecvente de dispozitie, cat si tulburari de somn, probleme sociale si un libido scazut.

Multe persoane tind sa neglijeze simptomele sau mai rau, nu stiu cu ce se confrunta. Medicii au tras un semnal de alarma in legatura cu cea mai vulnerabila perioada a anului. Acestia sustin ca toate simptomele, oricat de mici ar fi, trebuie luate in seamna din faza incipienta si tratate.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de astenia de toamna

Pentru a trece cat mai usor peste astenia de toamna este foarte important sa adopti un stil de viata sanatos. Iata ce trebuie sa faci:

Renunta la alimentele fainoase, la cele care contin multe grasimi si la zahar. Consuma cat mai multe legume si fructe de sezon si bea suficiente lichide.

Renunta la sedentarism si fa cat mai multa miscare in aer liber. Plimbarile lungi prin parc sunt perfecte in aceasta perioada. Daca faci sport de multa vreme, incearca sa petreci cat mai mult timp in aer liber. Poti face jogging, te poti plimba cu bicicleta, cu rolele sau poti urca scarile din parcuri in pas alert. Daca obisnuiesti sa faci sport acasa, ia greutatile cu tine si muta-ti "sala" in parc.

Evadeaza la munte. Profita de weekenduri pentru a evada la munte. Bucura-te de aerul curat si de plimbari lungi in natura.

Atentie! Daca simptomele nu dispar sau sunt avansate, este foarte important sa mergi la medic si sa-ti faci o serie de teste si analize.Este posibil sa ai carente de vitamine sau minerale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului