Boli

#imunitate #imunizare #vitamina c #echinaceea #miere #scortisoara

"Arme" naturale pentru imunitate

Inarmeaza-te cu cele mai puternice imunostimulatoare si da piept cu iarna fara teama. Daca vei consuma cel putin unul dintre ingredientele de mai jos, in mod sigur nu vei avea probleme cu raceala, gripa, bronsita sau alte viroze.


Echinaceea

Sub forma de pulbere, pastile sau sirop, echinaceea este o planta minune care iti intareste foarte bine sistemul imunitar . Un tratament luat preventiv, atunci cand apar primele simptome de boala sau pe toata durata iernii, iti va asigura protectie impotriva afectiunilor de sezon.  Pentru siguranta ta si a familiei tale, ar fi bine sa mergi la plafar, si sa achizitionezi un tratament potrivit pentru tine si pentru restul familiei. Pentru copii, cea mai buna varianta este siropul datorita gustului sau placut.


Miere de albine si scortisoara


Mierea poate fi considerata de fapt un desert si un medicament in acelasi timp. Mierea poate fi consumata zilnic, dimineata, la pranz si seara, ca un mic deliciu la finalul mesei. Iar daca este combinata cu scortisoara, efectele de intarire a sistemului imunitar vor fi cu atat mai puternice. In plus, scortisoara este un condiment utilizat impotriva frigului, a crampelor musculare si a durerilor cauzate de raceala si gripa si este recunoscuta pentru ca ajuta la crearea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales in zona rinichilor si a ficatului.


Tinctura de propolis


Propolisul este un produs cu proprietati  antivirale, antitoxice si antiinflamatorii. Tinctura de propolis este un foarte bun detoxifiant si se afla printre cele mai puternice tratamente naturale pentru intarirea sistemului imunitar .


Vitamina C


Se stie despre vitamina C ca este o arma puternica impotriva bolilor. Vitamina C intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic, iar partea buna este ca se regaseste intr-o multitutine de fructe si legume si nu este nevoie sa optezi pentru pastile.


Ceapa si usturoi


Ceapa si usturoiul sunt cele mai puternic e alimente care lupta eficient cu raceala. Acestea contin peste 20 de substante antivirale si antibacteriene. Este de preferat sa fie consumate proaspete pentru a profita din plin de calitatile lor, insa daca nu suporti gustul sau mirosul, ele sunt foarte bune si in mancarurile gatite.


siropuri naturale


Siropurile naturale de macese, afine, zmeura sau capsuni sunt bogate in vitamina C care intaresc sistemul imunitar si bioflavonoide (vitamina P - antioxidant puternic, care reduce riscurile pentru multe afectiuni). Acestea sunt 100% naturale, realizate prin presare la rece din fructe proaspete. Produsele se gasesc in magazinele naturiste si costa in jur de 10 ron. Acestea se pot consuma ca atare, cate doua – trei linguri pe zi in cazul adultilor si cate doua – trei lingurile in cazul copiilor, sau se dilueaza in apa si se consuma sub forma de suc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare