Boli

#ambrozie alergie #ambrozie #alergii de vara

Ambrozia, cosmarul romanilor! Tu stii cat e de periculoasa?

Ambrozia, cunoscuta popular ca iarba parloagelor, planta care in alte tari europene nu mai creste de ani in sir, se gaseste in Romania pe orice teren viran, chiar si in orase, in parcuri, pe marginea drumului, pe camp sau intre sinele de tren. Polenul ei produce alergii extrem de severe. 

Numarul celor alergici la ambrozie si alte plante similare creste anual in toata Europa. “Cam 70 de milioane de europeni au la momentul actual simptome de rinita alergica si cam un sfert din ei au sensibilizare la una dintre buruieni. Lunile august si septembrie sunt cele mai severe. Simptomele de alergie la iarba parloagelor – rinita alergica, conjunctivita sau astm. Exista mai multe tratamente medicamentoase, fie sub forma de pastile sau spray-uri nazale care controleaza simptomele”, dr Florin Popescu, sef alergologie, Malaxa, pentru libertatea.ro.  

Pentru a impiedica raspandirea plantelor daunatoare, un parlamentar al PNL propune o lege care sa oblige proprietarii de terenuri sa curete ambrozia.

In Timisoara, primaria a dat deja amenzi pentru cei care nu si-au curatat terenurile de buruienile care provoaca alergii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare