Boli

# gripa 2019 #gripa

Alerta: primele cazuri de gripa in Romania

Au aparut primele cazuri de gripa in Romania! Au fost diagnosticate 8 persoane cu gripa anul acesta, iar medicii avertizează că e nevoie să ne protejăm de virusul care poate deveni extrem de periculos. 

Opt cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (94.527) şi cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Au fost raportate la nivel naţional 36 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut. Au fost raportate 6 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului