Boli

#covid # alergie polen #coronavirus #polen #diferente #simptome

Alergie la polen sau Covid? Cum faci diferenta?

 

Pomii incep sa infloreasca. Odata cu inflorirea acestora apar si problemele pentru persoanele care sufera de alergie la polen. Iar cum simptomele alergiei sunt similare cu cele ale virozelor, multe persoane alergice se tem ca in spatele acestora sa nu se ascunda o infectie cu Sars-Cov-2.

Cum diferentiezi alergia la polen de Covid

In cazul alergiei la polen, exista doua simptome specifice. Primul, si cel mai des intalnit este stranutul repetat. Acesta este insotit in unele cazuri de mancarimi ale nasului si ochilor.

“Simptomele alergiilor din perioada actuala sunt cele ale unei rinite sau ale unei conjunctivite alergice, datorate expunerii la polen de iarba de gazon, asa numitul polen de graminee. Avem simptome care apar la nivelul nasului, rinoree, care este de obicei apoasa, adica curge nasul lichid, un lichid incolor, acompaniat de stranut in paroxisme, adica stranut repetat, in salve; de obstructie nazala, adica se infunda nasul si apare pruritul nazal. 

Asociat avem simptome si semne datorate unei conjunctivite alergice, adica apare pruritul la nivelul ochilor, mancarimea, apare roseata conjunctivelor - ochii sunt rosii, se pot umfla, mai ales atunci cand pacientul se scarpina si apare hiperlacrimarea, adica lacrimeaza mult. Acestea sunt foarte frecvente in perioada asta”, declara dr. Gabriela Hirian, medic alergolog la SJU Baia Mare, potrivit dcmedical.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare