Boli

#grimase #boli rare #expresii faciale #miastenia gravis #paralizie faciala #chip nefericit

Afla povestea femeii care nu poate sa zambeasca! Boala care a condamnat-o la un chip nefericit

Amy Guy este o femeie implinita pe plan personal. Este casatorita, are doi copii si o familie fericita, dar nu isi poate manifesta niciodata bucuria, intrucat o boala teribila nu o lasa sa zambeasca niciodata. Descopera povestea femeii care nu isi poate exprima emotiile si maladia rara care a condamnat-o la un chip vesnic nefericit!

Miastenia gravis, expresia nefericii

Amy este o britanica de 34 de ani care nu stie cum arata chipul ei atunci cand este fericit. O boala rara, numita miastenia gravis, i-a paralizat complet muschii fetei. De la varsta de 14 ani, pe chipul femeii nu se poate citi nicio emotie, nici de fericire, nici de tristete.

Miastenia gravis este o boala extrem de rara, care afecteaza in special femeile intre 15 si 30 de ani (barbatii sunt diagnosticati abia dupa 50 de ani). Este diagnosticata la 1 din 10.000 de persoane si este o boala neuromusculara care se caracterizeaza prin slabirea progresiva a tonusului muscular de la nivelul fetei, ceea ce duce la imposibilitatea de a face diverse grimase.

Emotii diverse, acelasi chip

Desi zilele in care s-a casatorit si a nascut cei doi copii au fost cele mai fericite din viata ei, pozele nu au reusit sa reflecte aceasta bucurie.

Amy a declarat pentru publicatia britanica cat ii este de greu sa nu-si poata exprima sentimentele, dar si semnalele confuze pe care le transmite persoanelor din jurul ei, carora le este greu sa ii citesca starile.

Femeia a declarat ca multa lume are impresia despre ea fie ca este plictisita, fie ca nu ii pasa, ceea ce ii atrage numeroase critici si "vorbe" pe la colturi. Una dintre aceste experiente a fost la nasterea fetitelor, cand medicii si asistentele erau mirati de faptul ca statea incruntata si o sfatuiau sa se bucure mai mult, intrucat nasterea unui copil este o minune dumnezeiasca.

"Nu pot afisa pe chip adevarata mea stare de spirit. Dar cu toate acestea, copiii mei stiu ca sunt foarte fericita alaturi de ei. Exista o comunicare speciala intre noi. Chiar daca fata nu exprima bucurie, copiii stiu ca sufletul meu zambeste", a declarat britanica.

Amy a trecut prin operatii si diverse tratamente, insa niciunul nu a reusit sa dea foarte multe rezultate. Boala este considerata incurabila, dar exista terapii ce pot ajuta la ameliorarea simptomelor si incetinirea evolutiei ei. Lasata netratata, boala poate distruge complet musculatura si ii poate pune viata in pericol.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului