Boli

#sanatate #depresie #zodii #data nasterii #boli mintale

Afla care este impactul lunii in care te-ai nascut asupra sanatatii tale!

Anotimpul in care un copil s-a nascut are o influenta majora asupra riscului de dezvoltare a afectiunilor mintale de mai tarziu, potrivit unui studiu recent. Astfel, sezonul in care ne nastem ne afecteaza intreg organismul, de la vedere si obiceiuri alimentare si pana la personalitatea la maturitate. Afla, in continuare, ce influenta are luna nasterii asupra sanatatii tale!

Numeroase studii recente arata ca anotimpul in care o persoana este nascuta are un impact si asupra dezvoltarii creierului si a aparitiei bolilor mintale.

Dieta si vitamina D, esentiale pentru dezvoltarea fatului

Astfel, cercetatorii sunt de parere ca un factor declansator al viitoarelor tulburari psihice il reprezinta infectiile mamei din timpul sarcinii. Astfel, o femeie insarcinata in timpul sezonului rece este mult mai expusa la gripe si raceli, pe care le transmite mai departe fatului.

Si alimentatia este foarte importanta pentru dezvoltarea de mai tarziu a copiilor. In functie de sezon, anumite alimente, precum fructele sau legumele, sunt mai mult sau mai putin disponibile, ceea ce are un impact asupra fatului, care risca sa fie privat de nutrienti esentiali.

Un alt factor esential pentru dezvoltarea corecta a fatului este si vitamina D, care este produsa de organism prin expunerea la soare. In timpul sezonului rece, lumina soarelui nu este la fel de puternica ca in sezonul cald, iar viitoarele mamici se confrunta deseori cu deficienta de vitamina D.

Ianuarie, luna cu cele mai multe cazuri de schizofrenie

Pentru a sustine aceste teorii, cercetatorul Sreeram Ramagopalan, un epidemiolog de la Universitatea „Queen Mary“ din Londra, Marea Britanie, impreuna cu echipa sa, a analizat un numar mare de nasteri din Marea Britanie.

Cercetatorii au investigat astfel care sunt riscurile de dezvoltare a schizofreniei sau depresiei in randul persoanelor care sunt nascute iarna. Studiul a analizat peste 58.000 de persoane diagnosticate cu aceste afectiuni si mai mult de 29 de milioane de persoane din populatia generala a Marii Britanii.

In urma investigatiilor, specialistii au ajuns la concluzia ca afectiunile mintale studiate erau in stransa legatura cu luna nasterii pacientilor. Schizofrenia si dereglarile bipolare au inregistrat cresteri substantiale in luna ianuarie si o descrestere in lunile iulie, august si septembrie. Cele mai multe cazuri de depresie au fost inregistrate in special la persoanele nascute in luna mai, iar cele mai putine in luna noiembrie.

Aceste rezultate confirma astfel ca luna in care suntem nascuti are un impact asupra bolilor mintale diagnosticate mai tarziu in viata. In plus, cercetatorii sunt de parere ca afectiunile de care poate suferi mama in sezonul rece, dar si temperaturile scazute sunt factori care influenteaza sanatatea fatului.

In dezvoltarea copilului un rol important il joaca insa si alti factori decat cei prenatali. De exemplu, copiii nascuti catre sfarsitul anului pot fi usor mai imaturi decat cel nascuti la inceputul anului, ceea ce afecteaza rezultatele la invatatura si interactiunea cu ceilalti colegi. Astfel, copilul este supus unui stres mental suplimentar.

Sursa foto: Sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare