Boli

#anxietate #stres #medic #acnee #afectiuni

Afectiuni comune: Cand este necesar sa mergi la medic

De la pete pe piele care pot fi canceroase, pana la respiratie urat mirositoare care anunta probleme renale, invata sa descifrezi semnalele pe care organismul ti le trimite. In acest fel, vei sti daca problemele tale de sanatate sunt minore sau necesita atentie medicala.

Iata mai jos cum interpretezi semnalele corpului tau:


1. "Cosul asta arata ciudat"

Nu te ingrijora daca: din cand in cand te confrunti cu eruptii de accnee.

Consulta medicul daca: tenul tau este sever inflamat, cu noduli durerosi si plini cu lichid. De asemenea, mergi la medic si daca tenul tau este intotdeauna inrosit sau daca cosurile nu raspund, timp de cateva luni, la tratamentele recomandate de farmacist.

Aceste simptome indica faptul ca suferi de rozacee, o afectiune a pielii, care se agraveaza daca nu este tratata la timp.


2. "Dintr-o data, am mai multe pete pe piele"

Nu te ingrijora daca: apar pete fine, inchise la culoare. Acestea sunt pete normale, asociate cu inaintarea in varsta.

Consulta medicul daca: o pata isi schimba forma si culoarea, provoaca mancarimi sau dureri. Unele tipuri de cancer de piele, precum melanomul, se manifesta la inceput prin aparitia unor pete similare cu cele de batranete.


3. "In ultima vreme am avut atacuri de anxietate"

Nu te ingrijora daca: esti intotdeauna stresat inainte de examene, sedinte sau intalniri importante.

Consulta medicul daca: esti stresat in majoritatea timpului, ai probleme de somn si nu te mai poti concentra la lucrurile si responsabilitatile obisnuite. De asemenea, daca ai inceput sa consumi alcool, droguri sau mananci in exces pentru a reduce stresul, trebuie sa discuti cu un medic specialist. Acesta te va ajuta sa treci peste momentele critice din viata ta.

Simptomele anxietatii sunt de cele mai multe ori foarte asemanatoare cu cele ale unor afectiuni severe precum hipertiroidismul. Este astfel foarte important sa discuti cu medicul toate simptomele pe care le ai.


4. "Chiar si dupa ce ma spal pe dinti, am o respiratie urat mirositoare"

Nu te ingrijora daca: respiratia ta este mirositoare din cand in cand, in special dupa ce consumi alimente precum ceapa sau usturoi. Urmareste timp de cateva zile cum este respiratia ta in partea a doua a zilei, cand este mai neplacuta.

Consulta medicul daca: respiratia urat mirositoare ramane in ciuda igienei orale foarte bune si a vizitelor regulate la medicul stomatolog. Acesta poate fi un semn de probleme intestinale, cancer, probleme respiratorii sau renale. De asemenea, verifica daca respiratia ta are un miros dulce sau fructat, deoarece poate fi un semn de diabet.


5. "Ragailele mele nu sunt doar jenante, dar si constante"

Nu te ingrijora daca: eructatiile (ragaielile) apar dupa o masa copioasa.

Consulta medicul daca: eructatiile sunt insotite si de alte simptome neplacute, precum balonare, voma, senzatie de arsura in piept, slabire spontana sau deranjamente stomacale si intestinale. Aceste semne pot fi simptome ale unor probleme mult mai serioase, precum refluxul gastroesofagian.


Sursa foto: rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare