Boli

#grasime abdominala #abdomen #grasime corp

Adevarul despre grasimea abdominala

Cele mai multe persoane sunt constiente de grasimile pe care le consuma si care sunt vizibile la nivelul corpului. Trebuie insa sa ia masuri imediate, in special daca se confrunta cu grasime abdominala, care este o problema serioasa, chiar si pentru persoanele slabe.

Grasimea este stocata in organism in doua feluri. Unele persoane o depun chiar sub piele, pe coapse, solduri, fese si abdomen. Acest tip de grasime este cunoscut si sub numele de grasime subcutanata.

Alte persoane depun grasimea in profunzime, in jurul organelor vitale, precum inima, plamani, tractul digestiv sau ficat, dar si in jurul pieptului, abdomenului si pelvisului. Acest tip de grasime este cunoscut sub numele de grasime viscerala.
 

Grasimea, un "organ" viu


In organsim, grasimea produce o serie de substante periculoase si intervine in numeroase procese metabolice, atunci cand este in exces. Toate persoanele au grasime viscerala, ceea ce nu este un lucru negativ. Aceasta grasime protejeaza organele.

Problemele apar atunci cand exista grasime viscerala in exces. Grasimea viscerala mareste riscul de tensiune arteriala, diabet, afectiuni cardiace, dementa si chiar cancer.
 

Cum se depune grasimea

Atunci cand este obez, organismul pierde toate locurile sigure unde poate depune grasimea, astfel ca o depoziteaza in jurul organelor, precum inima sau ficat.

Pana de curand, afectiunile hepatice erau foarte rare in randul persoanelor nonalcoolice, insa pe masura ce rata obezitatii a crescut, tot mai mule persoane se confrunta cu un ficat gras, care nu mai functioneaza corect.
 

Cand este prea multa grasime in organism?


Pentru a depista acest lucru, trebuie sa mergi la medic pentru teste amanuntite si pentru a vedea unde este depozitata grasimea in organismul tau. Pentru insa apela la o masura mai simpla: masoara circumferinta taliei.

Dupa masuratoare, femeile sanatoase trebuie sa aiba mai putin de 89 de centimetri in talie, iar barbatii mai putin de 102 centimetri. Orice depaseste aceste masuri reprezinta un factor de risc pentru sanatate si trebuie luate masuri imediat.

Persoanele care forma corporala de para prezinta un risc mai mic de grasime abdominala decat persoanele cu corp in forma de mar.
 

Si persoanele slabe au depozite de grasime


Chiar si persoanele slabe au depozite de grasime viscerala, care este cauzata in special de inactivitate. Astfel, cea mai buna masura de a scapa de grasimea abdominala este prin intermediul sportului. Indiferent de dimensiuni, orice persoana trebuie sa fie activa si sa faca un minim de miscare, indiferent daca merge pe jos, alearga sau urca scarile.
 

Cum sa controlezi grasimea abdominala


Miscare. Grasimea abdominala poate fi eliminata cu succes cu ajutorul sportului. Daca esti o persoana plinuta, este indicat sa faci miscare cel putin de trei ori pe saptamana, timp de o ora. Exercitiile de aerobic sunt perfecte si ajuta la tonifierea intregului organism. De asemenea, poti alerga, inota, merge la clasele de Zumba sau pilates. Orice forma de miscare este extrem de benefica.

Dieta. Nu exista o dieta magica pentru eliminarea grasimii abdominale. Insa, odata cu schimbarile din alimentatie, vei reusi sa dai jos cateva kilograme, iar grasimea abdominala este prima care dispare. Consuma alimente bogate in fibre, care sunt extrem de benefice pentru sistemul digestiv.

Odihna. Pe langa miscare si dieta este foarte importanta si odihna. Ajuta la regenerarea organismului si la controlarea poftelor alimentare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului