Boli

#srtes #semne silentioase #ameteli #sanatate #oboseala #probleme de sanatate

9 semne silentioase ca nu ai grija de sanatatea ta

Chiar daca esti hotarat sa traiesti o viata sanatoasa, corpul tau poate suferi. Iata cateva indicii tacute pe care corpul tau cand are nevoie de mai multa ingrijire.

Te simti nauc si ai lapsusuri

Chiar daca ai dormit bine peste noapte, te trezesti nauc si uiti ce ai de facut. Acesta nu este numai un semn de imbatranire si poate semnala un dezechilibru hormonal. In special la femei, lapsusurile pot indica o disfunctie a tiroidei. De asemenea, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, populatiile de bacterii ale intestinului pot provoca nauceala si pierderi de memorie. Imbunatatirea regimului alimentar poate aduce claritate si concentrare, consumul de probiotice fiind de mare ajutor acum.

Apetit sexual scazut

Daca sesizezi ca libidoul tau este in scadere, poate fi vorba despre o problema hormonala si se recomanda sa faci o serie de investigatii. Dezechilibrul hormonal poate duce la probleme mai grave cum ar fi oboseala, depresie, cresterea in greutate si chiar la probleme cardiace.

Esti foarte stresat

Stresul constant afecteaza sanatatea, hormonul coroziv, cortizonul, ramanand la un nivel crescut. Cand nivelul lui este prea scazut ne simtim, stangaci, anxiosi, deprimati sau avem probleme cognitive, toate generand un libidou scazut si pierderea valorii personale. Cortizonul crescut poate provoca o crestere a nivelului de grasime si duce la inflamatii, o incredere scazuta in sine, frustrare si nivel redus de energie. Invata sa te relaxezi si schimba dieta!

Te simti somnoros tot timpul

Daca ai probleme cu somnul de noapte starea ta de sanatate poate avea de suferit. Poate fi vorba despre apneea de somn, de hipertensiune arteriala, cresterea in greutate sau boli de inima. Ia legatura cu medicul tau si afla ce anume se intampla in corpul tau pentru a rezolva cat mai repede problema.

Ai crampe musculare

Spasmele si crampele musculare frecvente pot indica un nivel scazut de magneziu si acest lucru poate duce in timp la probleme grave de sanatate, cum ar fi aritmiile care pot provoca stop cardiac. Magneziu se poate lua din migdale, seminte de dovleac si banane, asa ca ai grija ca ele sa nu lipseasca din alimentatia ta zilnica.

Iti tremura mainile si picioarele

Daca mainile si picioarele iti tremura in mod frecvent, este foarte posibil sa ai un deficit de vitamina B12. Daca nu vei interveni la timp, poti ajunge la anemie si chiar boli neurologice. Consuma alimente care contin vitamina B12, cum ar fi algele verzi albastre, ouale sau lactatele.

Pielea ta este foarte uscata

Daca sesizezi mancarimi sau pete pe piele sa stii ca poate fi vorba despre o dieta cu un continut scazut in grasimi si o deficienta de acizi grasi. Foloseste un hidratant pentru piele si adauga in meniul tau alimente care contin grasimi sanatoase ca avocado, nuci, masline, etc.

Tenul tau a devenit acneeic

Desi acneea poate fi genetica sau hormonala, aparitia ei poate fi declansata si de stres, prea multe alimente zaharoase si amidonice sau consum de lapte dulce. Revizuieste-ti dieta si incerca sa te relaxezi.

Esti obosit dupa-amiaza

Daca te simti in mod constant obosit dupa-amiaza poate fi vorba despre o alimentatie inadecvata, bogata in carbohidrati, care duce la scaderea glicemiei. Iti poti reveni imediat consumand ceva dulce, dar se recomanda sa fii mai atent la masa de pranz care trebuie revizuita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare