Boli

#anticonceptionale #pilule anticonceptionale #efecte anticonceptionale

9 semne ca iei anticonceptionalele nepotrivite tie. Daca ai unul dintre ele mergi de urgenta la medic

Anticonceptionale nu sunt potrivite pentru oricine. Acestea nu pot fi luate oricum, fiind necesat un consult de specialitate si o serie de analize in urma carora medicul va prescrie un anumit tip de anticonceptionale, potrivite fiecarei perosane in parte. Cu toate acestea, efectele secundare pot aparea, iar persoanele in cauza trebuie sa se prezinte de urgenta la medic. Iata ce simptome trebuie sa te ingrijoreze si sa te trimita de urgenta la medic.

1. Sangerare excesiva

Sangerarea neregulata, cantitatea mare de lichid avuta si micile sangerari intre mensturatii sunt principalele efecte adverse ale celor mai multe metode contraceptive, incluzand pastilele si plasturii. Daca aceste efecte nu dispar in doua sau trei luni de la folosire, trebuie sa vorbesti cu medicul tau ginecolog.

2. Senzatii de greata

Se stie ca atunci cand o femeie este insarcinata simte permanent senzatia de greata. Este neplacut ca si anticonceptionalele sa dea acelasi efect, insa este posibil pentru ca sunt introdusi in organism hormoni artificiali care au efecte diferite pentru fiecare femeie in parte.

3. Probleme de memorie

Daca observi ca esti mai uituca decat de obicei si nu poti sa iti amintesti cu usurinta anumite lucruri, este posibil sa fie de vina pastilele pe care le iei. De aceea este bine sa consulti medicul.

4. Supraponderabilitatea sau obezitatea

Atunci cand te lupti cu kilogramele in plus este posibil sa ai probleme in ceea ce priveste folosirea anticonceptionalelor. De obicei nu se ia in calcul acest aspect, insa organismul femeilor care cantaresc maxim 80 kilograme reactioneaza mai bine la anticonceptionale.

5. Schimbari bruste de dispozitie

Daca incerci mai multe tipuri de anticonceptionale si tot simti sentimente puternice si necontrolate de anxietate, furie, manie, etc, atunci este bine sa incetezi sa le iei, deoarece organismul tau nu reactioneaza bine la hormonii artificiali pe care acestea le contin.

6. Migrene

Unele femei nu se pot adapta hormonilor din anticonceptionale si schimbarilor majore pe care acestia le determina in organismul lor, pot sa induca dureri mari de cap. Este bine sa fie consultat medicul ginecolog in legatura cu aceasta situatie.

7. Cresterea in greutate

Anticonceptionalele pot determina cresterea in greutate. Este important de stiut ca nu oricine are aceasta problema, insa ea este prezenta in multe cazuri. O solutie este mancare de cereale, fructe si legume pentru a contracara aceste efecte neplacute. Medicul trebuie consultat in legatura cu situatia creata.

8. Balonare, creampe si disconfort la nivelul intestinelor

Aceasta situatie este des intalnita si sunt multe femei care se plang de balonare sau constipatie. Pot aparea, de asemenea, probleme la nivelul intestinelor. Este important ca medicul sa stie si sa schimbe tratamentul in cazul in care aceste simptome secundare isi fac aparitia.

9. Infectii fungice

Anticonceptionale de tipul diafragmei, dar si pastilele, pot cauza infectii fungice, precum candidoza. In momentul in care urmezi un tratament cu anticonceptionale trebuie sa fii atenta la simptomele candidei si sa mergi de urgenta la medic in cazul in care acestea apar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare