Boli

#cafea #vin #mahmureala #votca #bauturi dietetice #whisky

9 mituri si adevaruri despre mahmureala

Durerile de cap, ametelile sau greata sunt cateva dintre simptomele care caracterizeaza mahmureala. Iata cateva dintre miturile existente in legatura cu "lupta" impotriva mahmurelii si adevarurile din spatele lor.

1 Mahmureala nu inseamna mare lucru

FALS! Consumul exagerat de alcool afecteaza sistemul nervos central. Dupa o noapte in care ai consumat alcool, te poti trezi cu dureri de cap, ameteli, greata si poti fi chiar deshidratat. In plus, sistemul imunitar este slabit.


2 Mahmureala nu tine cont de sex

FALS! Daca o femeie si un barbat consuma aceeasi cantitate de alcool, femeia va simti mult mai intens efectele. Motivul: barbatii au un procent mai mare de apa in corpul lor, care ajuta la diluarea alcoolului. Daca femeile consuma aceeasi cantitate de bautura, alcoolul din sange va fi mult mai mare decat la barbati.

3 Daca bei foarte mult suferi de mahmureala

FALS! Nu e nevoie sa te imbeti, pentru ca in dimineata urmatoare sa te simti foarte rau. Doar cateva bauturi iti pot provoca dureri de cap, dar si alte simptome specifice mahmurelii. Daca bei cate un pahar cu apa sau o bautura nonalcoolica intre fiecare bautura alcoolica, vei reusi sa fii hidratat, iar cantitatea de alcool consumata va fi mai mica.

4 Vinul este cea mai usoara alegere

FALS! Vinul contine substante chimice cunoscute pentru faptul ca provoaca dureri de cap anumitor persoane.

De asemenena, bauturile tari, precum whisky-ul, sunt cunoscute ca provoaca mahmureli severe. Daca nu vrei sa simti efectele mahmurelii poti alegi berea, votca sau ginul, despre care se spune ca ar fi cele mai "blande" alegeri.

5 Bauturile dietetice sunt un remediu contra mahmurelii

FALS! Bauturile dietetice te pot ajuta daca esti la dieta, insa, daca vrei sa scapi de mahmureala, trebuie sa consumi bauturi care contin fructe sau cu un continut ridicat de zahar, care vor face ca mahmureala sa nu mai fie atat de intensa.

6 Mananca paste, inainte de culcare

FALS! In primul rand, sa mananci seara inainte de culcare, in conditiile in care esti deja beat, nu este o solutie. Alimentele trebuie sa fie ingerate inainte de a incepe sa bei, pentru a avea un impact. In plus, grasimile incetinesc cel mai bine viteza cu care organismul absoarbe alcoolul.

Asadar, alege sa mananci friptura sau pizza, inainte sa te apuci de baut si s-ar putea sa eviti mahmureala. In schimb, inainte de culcare, poti sa bei apa pentru a nu te deshidrata.

7 Ia analgezice inainte de culcare

FALS! Efectul pastilelor pentru durere dureaza aproximativ patru ore, asa ca, daca le iei inainte de culcare, nu te vor ajuta cu nimic in momentul in care te vei trezi. Cel mai bine este sa iei analgezice imediat ce te trezesti. Dupa o noapte de betie, nu este recomandat sa iei paracetamol, deoarece ti-ar putea afecta ficatul.

8 Alcoolul te ajuta sa dormi mai bine

FALS! Consumul de alcool are exact efectul invers. Chiar daca vei reusi sa adormi mult mai repede, calitatea somnului va fi scazuta.

9 Cafeaua este remediul impotriva mahmurelii

FALS! Cafeaua poate deshidrata si mai tare corpul si vei simti mahmureala si mai rau. Dupa o noapte de betie, este bine sa se evite orice produs care contine cafeina.

Sursa foto: health.ninemsn.com.au/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare