Boli

#semnale infarct #infarct #risc infarct #infarct miocardic

8 semnale de avertizare pe care ti le transmite corpul inaintea unui infarct

Infarctul prezinta o serie de simptome care pot fi usor de confundat cu alte afectiuni. Daca inveti sa recunosti semnele pe care ti se transmite corpul inaintea unui infarct vei sti si cum sa intervii pentru ca viata ta sa nu fie pusa in pericol. Iata care sunt cele mai comune simptome de care sa tii cont.

Presiune in piept

Unul dintre primele simptome ale unui infarct este presiunea si o stare de disconfort chiar in mijlocul pieptului. Acest disconfort poate veni in valuri si poate dura cateva minute.

Dureri la nivelul corpului

Durerea specifica unui infarct poate aparea si in alte parti ale corpului, nu doar in piept, cum ar fi in zona umerilor, a bratelor sau la gat. Atunci cand exista o problema la inima, cum ar fi o artera blocata, poate declansa nervii din inima care transmit un semnal ca ceva nu este in regula si asttfel apare durerea.

Ameteala

Sunt multe lucruri care dau o stare de ameteala: nu bei suficienta apa, sari peste mese sau stai prea mult in piciodare. Dar ameteala combinata cu o durere in piept si respiratia scurta pot fi semne ale unei scaderi a volumului de sange si o scadere a tensiunii arteriale, iar acestea pot fi semnele unui infarct.

Oboseala

Este normal sa simti oboseala dupa o noapte in care nu ai dormit suficient sau dupa o zi stresanta. Dar stiai ca femeile experimenteaza o stare de oboseala chiar si cu o luna inainte de un infarct? Potrivit specialistilor, oboseala este un simptom care se intalneste in special la femei, inaintea unui infarct.

Indigestia si greata

Problemele gastrice cum ar fi durerile de stomac, starile de voma sau eruptiile cutanate apar atunci cand inima sau alte zone din corp nu primesc suficient sange. Acestea pot fi confundate cu refluxul gastric sau arsurile la stomac, de aceea este important sa mergi la medic mai ales daca ai si alte simptome specifice unui infarct.

Transpiratia

Transpiratia rece poate fi un simptom al menopauzei, poate fi din cauza orelor petrecute la sala, in cazul fericit, dar in acelasi timp poate prevesti un infarct. Mergi cat mai repede la medic daca simti ca transpiri fara motiv.

Palpitatiile la inima

Atunci cand inima nu este alimentata corespunzator cu sange, se pot intampla multe alte lucruri in corp. Cand inima nu este alimentata corect cu sange, aceasta devine „iritata” si acest lucru duce la senzatia de palpitatii la inima. Daca simti palpitatii cardiace mergi de urgenta la doctor.

Respiratia grea

Daca pana de curand urcatul scarilor era floare la ureche, dar de curand ai observat ca e din ce in ce mai greu sa le urci, mergi cat mai repede la medic. Chiar daca acesta nu este neaparat semnul unui infarct, poate fi semnul ca te confrunti cu probleme la inima si acest lucru iti poate pune viata in pericol. In cazul unui infarct, respiratia greoaie este sau nu insotita de durere in piept.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare