Boli

#oboseala #sport #analize medicale #medicatie #alimentatie #apa #hidratare #mic dejun

7 trucuri pentru a alunga oboseala

Afectiunile de sezon, administrarea unor medicamente si o alimentatie necorespunzatoare sunt doar cateva dintre lucrurile care ne obosesc si ne fac sa ne simtim total lipsiti de energie. Descopera ce anume iti mentine starea permanenta de oboseala, dar si cum poti scapa definitiv de aceasta.



Ai grija la medicatie


Daca urmezi un tratament medicamentos, iar de cand l-ai inceput te simti tot mai obosit, ar fi bine sa verifici prospectul pastilelor. Unele dintre ele au ca efect advers starea de oboseala si somnolenta . In acest caz, discuta cu medicul si roaga-l sa iti schimbe tratamentul.


Fa-ti un set de analize


Daca esti mereu obosit, desi nu ai depus un efort foarte mare, ar fi bine sa te gandesti la un set de analize. Sunt cateva afectiuni care au ca simtpom, printre altele, oboseala excesiva.  In cazul in care analizele ies foarte bine, iar oboseala nu provine de la o boala, ai la indemana cateva optiuni pentru a alunga senzatia de oboseala.


Fa sport


Desi pare greu de crezut, sportul alunga oboseala, iti da energie si te mentine in forma. Studiile au aratat faptul ca persoanele care fac sport la prima ora a diminetii, inainte de a pleca la birou, dau un randament la mare la locul de munca, iar in plus se simt mult mai energici.


Ia micul dejun


Lipsa micului dejun este de foarte multe ori motivul pentru care oamenii se simt obositi. Explicatia este una foarte simpla: daca nu ii dai corpului tau „carburant”, el nu va functiona asa cum trebuie. Incarca-ti  bateriile cu o portie de lapte cu cereale, un ou fiert, paine prajita etc.


Mananca sanatos


In afara de micul dejun, este foarte important sa ai o alimentatie sanatoasa. Consuma cat mai multe alimente proaspete. Mananca supe si alte mancaruri gatite si stai departe de produsele de fast-food. O alimentatie sanatoasa te va face sa te simti mai energizat.


Bea suficienta apa


Deshidratarea organismului se poate manifesta si printr-o stare inexplicabila de oboseala.  Incearca sa bei doi litri de apa, ceai neindulcit sau suc natural  pe tot parcursul zilei. Cu cat vei consuma mai multe lichide, cu atat vei avea mai multa energie si te vei simti mai bine.


Odihneste -te


Stabileste-ti un program de somn pe care sa il respecti cu tristete. Seara nu te culca mai tarziu de ora 11, iar dimineata incearca sa te trezesti in fiecare zi la aceeasi ora, indiferent ca lucrezi sau nu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare