Boli

#boli femei #boli inima #dieta femei # oboseama extrema # cum tratam oboseala # cum tratam migrenele

7 simptome pe care femeile nu au voie sa le ignore!

Femeile functioneaza si gandesc diferit in comparatie cu sexul tare. De cele mai multe ori, cand le supara ceva, aleg sa ignore simptomele sau sa le trateze superficial. Iata 7 simptome care nu trebuie ignorate de femei: 

1. Oboseala extrema. Indiferent de ritmul alert in care se desfasoara fiecare zi din viata unei femei, nu trebuie sa ajungeti la epuizare. E posibil ca de multe ori sa omitem acest detaliu definitoriu in mentinerea starii de bine si a unei vieti sanatoase. Oboseala extrema poate fi un buton de alarma pentru semnalarea unor serii de probleme de sanatate. Depresie, conditii de tiroida sau diabet zaharat sunt doar cateva dintre bolile ce au ca simptom oboseala. Daca starea de epuizare nu disparea in urma odihnei, incercati cateva exercitii fizice si o dieta sanatoasa.

2. Dureri abdominale. Usoarele dureri abdominale ce pot aparea zilnic sunt trecute usor cu vederea sau chiar putem spune ca ne-am obisnuit cu ele. Dar atunci cand apare o stare constanta de balonare si discomfort al stomacului, poate fi vorba de afectiuni serioase, cum ar fi un ulcer gastric sau probleme cu vezica biliara. Nu lasati durerile va strice ziua  si consultati medicul de indata.

3. Apasarea in piept. Presiunea sau durerea pe care o simtiti in piept poate sa ridice serioase semne de intrebare. Desi cele mai intalnite simptome pornesc de la inima, se poate ca nu atacurile de cord sa transmita aceste stari. O boala coronariana provoaca astefel de dureri, iar consultarea unui medic de specialitate este cea mai buna solutie.

4. Palpitatiile inimii. Bataile accelerate ale inimii pe care le simtiti in prezenta persoanei iubite nu sunt motive de ingrijorare. Daca apar ca din senin si se incapataneaza sa reapara, atunci se transforma intr-un caz de rezolvat. Excesul de cofeina, insuficienta oxigenului in aer sau o boala cardiaca, se numara printre determinanti. Nu strica o verificare a starii de sanatate a inimii!

5. Sexul dureros. Daca simtiti dureri in timpul actului sexual, corpul dumneavostra incearca sa va trasmita un mesaj. Nu-l ignorati! Aceste dureri semnaleaza problem ginocologice, o posibila infectie vaginala sau schimbari hormonale. Medicul ginecolog va va ajuta sa intelegeti si sa tratati aceasta problema suparatoare ce va impiedica va aveti parte de momentele speciale alaturi de partener.

6. Dureri de cap insuportabile. O zi agitata la locul de munca sau energia fara limite a a copiilor genereaza cu usorinta dureri de cap pe moment. Nu lasati problemele sa va coplesesca si incercati sa priviti si partea frumoasa a lucrurilor sau incercati sa gasiti activitati care sa va deconecteze si sa va relaxeze. In cazul in care durerile persista, conduc la binecunoscutele migrene sau in cel mai rau caz la afectiuni grave precum tumoare sau anevrism. 

7. Noduli la san. Prezenta unui nodul mamar este un motiv de alarmare pentru doamne, care il asociaza cel mai des cu formarea cancerului la san. Programati-va la o consultatie de specialitate pentru a scapa cat mai repede de aceasta temere.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare