Boli

#vin rosu #ras #ata dentara #sex #dieta sanatate #suc de struguri rosii

7 moduri ciudate de a-ti pastra starea de sanatate intacta

O dieta bogata in fructe si in legume, pline de vitamine si antioxidanti, un somn odihnitor noaptea si cat mai putine excese in stilul de viata. Acestea sunt principalele modalitati prin care tu iti incarci organismul cu energie si iti mentii starea de sanatate in parametrii optimi. Exista insa si alte moduri, putin mai neobisnuite, prin care poti tine la distanta gripa si microbii si prin care poti avea un organism rezistent si longeviv. Iata sapte dintre ele, enuntate de Everest College.

1 Imbunatateste-ti viata sexuala

Atunci cand faci dragoste, pe langa alte beneficii, creste nivelul de imunoglobulina de tip IgA, adica anticorpii care lupta impotriva gripei si racelii. Specialistii recomanda sa faci sex de cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.

2 Foloseste ata dentara

Folosirea atei dentare este foarte importanta, caci astfel omori toate bacteriile care pot intra in sange si care pot conduce la afectiuni cardiace.

3 Bea vin rosu

Cercetarile realizate in ultimii 20 de ani au aratat ca un pahar de vin rosu pe zi scade riscul producerii unui infarct si intareste organismul chiar si in lupta impotriva cancerului.

4 Nu uita de sucul de struguri rosii

Chiar daca pentru multi dintre noi nu este o modalitate la fel de placuta precum aceea de a consuma un pahar de vin rosu, sucul de struguri are aceleasi beneficii pentru organism ca si bautura alcoolica amintita.

5 Asculta muzica

Muzica te relaxeaza si iti face sufletul sa vibreze. Asculta muzica pentru a scapa de stres si a-ti reduce nivelul tensiunii arteriale. Totodata, melodiile preferate cresc concentrarea si te ajuta sa suporti mai usor o eventuala durere.

6 Razi mai mult

Sigur stiai ca rasul face bine organismului, asa ca de ce sa nu incerci si aceasta metoda? Rasul iti intareste sistemul imunitar, stimuleaza energia si diminueaza durerea. Atunci cand razi, organismul elibereaza endorfine, chimicale ale starii de bine. In plus, acest "medicament" gratuit imbunatateste functionarea vaselor de sange si intensifica circulatia sangelui.

7 Fa-ti prieteni

Oamenii inconjurati de prieteni traiesc mai mult, potrivit studiilor. In plus ei duc si o viata mai sanatoasa decat persoanele care prefera un stil de viata solitar.


Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare