Boli

#somn #caldura #canicula #fitoterapie

6 trucuri pentru un somn linistit pe timp de canicula

Sa dormi bine cand afara este ingrozitor de cald poate parea destul de dificil de realizat in unele nopti de vara. Pentru a face fata unei noi zile de munca trebuie sa te odihnesti suficient si sa ai un somn linistit. Cum insa sa faci acest lucru daca temperatura ridicata nu scade nici macar pe timpul noptii?

Iata 6 metode usor de pus in aplicare pentru a trece mai usor peste noptile fierbinti de vara:

1 Lasa o fereastra deschisa noaptea

Pentru ca in camera in care dormi sa nu fie sauna in momentul in care te bagi in pat, tine draperiile sau jaluzelele inchise pe tot parcursul zilei. Deschide geamul doar noaptea chiar daca afara nu este suficient rece incat sa modifice aerul din incapere, curentii de aer te vor racori usor pe parcursul noptii.

Ventilatorul si aerul conditionat chiar daca par cele mai eficiente solutii de racorire nu sunt indicate pe parcursul noptii deoarece sunt prea puternice si iti pot crea probleme cu gatul a doua zi.

2 Hidrateaza-te suficient

Teoria potrivit careia este recomandat sa bei cel putin 1,5 l de apa pe zi se aplica si in cazul unui somn linistit. Pentru a-ti mentine temperatura corpului la 37 °C, corpul elimina apa prin piele, prin procesul de transpiratie. Atentie insa, dupa ora 16.00 evita sa bei bauturi tonice, energizante sau excitante, cum este cafeaua sau alte bauturi pe baza de cofeina.

3 Apeleaza la fitoterapie

Printre proprietatile benefice ale plantelor se numara si efectele sedative si anxiolitice, cu rol sedativ, de a induce somnul. Passiflora , valeriana, florile de tei, paducelul sunt doar cateva dintre plantele care te pot ajuta sa ai parte de un somn linistit pe timpul verii. Odata ce bei aceasta infuzie, pe de-o parte iti vei hidrata organismul si pe de alta parte iti vei induce un somn odihnitor .

4 Relaxeaza-te inainte de a te aseza in pat

Nu recurge la activitati obositoare sau solicitante inainte de a te baga in pat, deoarece risti sa ai parte de un somn agitat. Incearca sa uiti de grijile care nu ti-au dat pace de-a lungul zilei si sa te gandesti doar la lucrurile care te inveselesc. Eventual, fa un dus cu apa calduta si foloseste un gel de dus cu arome placute, care te linistesc.

De asemenea, un truc simplu de a te racori inainte de a te instala in pat este aplicarea unui cub de gheata pe fata. Efectul de racorire va aparea instantaneu, dupa care corpul va resimti o senzatie foarte placuta de destindere.

5 Mananca putin seara

Niciodata nu trebuie sa mananci foarte mult seara, cu atat mai mult in noptile fierbinti de vara. Se stie ca o mancare grea, bogata in grasimi si zaharuri, provoaca o digestie dificila si implicit favorizeaza aparitia insomniei. Totusi, trebuie sa mananci putin insa echilibrat, pentru a nu te trezi in toiul noptii cu o senzatie puternica de foame.

6 Alege o pijama subtire

Evita sa te imbraci cu o pijama care te strange sau dintr-un material care nu-ti lasa pielea sa respire adecvat. Bumbacul este tesatura cea mai indicata deoarece absoarbe transpiratia si nu irita pielea. De asemenea, lenjeria de pat trebuie sa fie confectionata dintr-un material racoros, care sa nu se lipeasca de piele si sa nu favorizeze si mai tare incalzirea corpului.

Sursa foto : parismatch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare