Boli

# simptome inofensive # simptome inspaimantatoare #simptome

6 simptome inspaimantatoare care sunt, de fapt, inofensive

Chiar daca nu suntem ipohondri, putem avea simptome care sa ne ingrijoreze mai mult decat este cazul. Astfel, o banala durere de cap care poate avea drept cauza deshidratarea, ne poate duce cu gandul la o tumoare pe creier si chiar panica. Sau, daca vorbim despre durerea in piept, fara doar si poate ca ne gandim la un atac de cord, cand poate fi vorba doar despre o arsura la stomac aparuta pe fondul anxietatii.

Desigur, pentru a ne linisti, putem vorbi cu medicul despre toate simtomele pe care le depistam, dar nu e cazul sa ne si panicam pentru orice indispozitie care poate avea o cauza trecatoare si care este cat se poate de inofensiva. Haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente simptome care, desi par inspaimantatoare, sunt inofensive.

1. Bataile neregulate ale inimii sau palpitatii

Stresul, deshidratarea, somnul insuficient, cafeina in exces - toate pot genera batai neregulate ale inimii, acestea nefiind neaparat asociate cu probleme cardiace. Uneori este de ajuns sa eliminam posibilele cauze pentru ca totul sa reintre in normal. Alteori, insa, cand aceste palpitatii se repeta dupa un tipar, sunt insotite de dureri in piept si dificultati de respiratie chiar poate fi vorba despre probleme cardiace serioase.

2. Zgomote ciudate in urechi

Pe masura ce imbatranim arterele se ingroasa, tensiunea arteriala creste, fluxul de sange se schimba si poate crea zgomote pe care doar noi le auzim. Tiuitul urechilor sau alte zgomote ciudate pot fi cat se poate de normale, dar pot fi si semne de pierdere a auzului sau deteriorarea urechii medii. Desigur, un control la medicul specialist ne poate linisti.

3. Tremuratul mainilor

Nu este cazul sa ne autodiagnosticam cu Parkinson daca observam ca mainile ne tremura. Poate fi vorba despre scaderea brusca a glicemiei, o problema tiroidiana si, mai rar, un tremur serios care poate marca o probleme neurologica. Reducerea cofeinei si administrarea beta blocantelor pot fi de folos.

4. Pierderea memoriei

Pierderea memoriei si momentele in care uitam diverse lucruri nu sunt si semne de dementa sau Alzheimer. Slabirea memorie nu este neaparat legata de varsta, cat de stres si lipsa de odihna. Totusi, daca simptomele sunt repetitive si se ajunge pana acolo incat uitam unde stam sau nu mai recunoastem figurile, putem vorbi de semnele unei afectiuni serioase.

5. Excrescente cutanate

Nu toate excrescentele cutanate sunt si semne de cancer al pielii, marea majoritate fiind complet inofensive. Daca sunt sporadice, nu se modifica si nici nu deranjeaza, ele pot fi chiar ignorate. Alfel, se recomanda vizita la un medic dermatolog pentru diagnostic si tratament adecvat.

6. "Scame" in ochi

Deseori nici nu se observa, ele devenind deranjante doar daca le constientizam si incepem sa le urmarim - niste "scame" albe sau negre care par a pluti pe imaginea pe care o vedem, sau pe retina. Acestea nu sunt neaparat legate de probleme de vedere si nici de varsta, fiind prezente la un procent foarte mare de oameni. Daca nu deranjeaza in mod exagerat, se pot ignora fara probleme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului