Boli

# obiceiuri care provoaca anxietate # obiceiuri anxietate #anxietate

6 obiceiuri care-ti provoaca anxietate fara sa-ti dai seama! Renunta acum la ele!

Anxietatea reprezinta o stare puternica si continua de neliniste si teama, existand sentimentul ca un lucru rau urmeaza sa se intample. Uneori, anxietatea apare pe fondul unor situatii reale si pline de emotii pe care le traiesti, precum un interviu de angajare, probleme financiare sau la locul de munca, insa in alte dati anxietatea persista desi contextul devine unul favorabil, iar grijile reale dispar. In astfel de cazuri, anxietatea este provocata de anumite obiceiuri la care trebuie neaparat sa renunti.

1. Lipsa somnului

Somnul este extrem de important atat pentru a-ti asigura rezistenta fizica necesara activitatilor de zi cu zi, cat si pe cea psihica. In general, oamenii au nevoie de opt ore de somn pe noapte, fiind recomandat sa incerci sa respecti pe cat posibil acest lucru. Lipsa somnului te face sa te simti mai obosit, distras, iritat si, desigur, mai sensibil in fata senzatiei de anxietate.

2. Lipsa activitatii fizice

Activitatea fizica nu este benefica doar pentru a iti mentine corpul antrenat si intr-o forma buna, ci si pentru a te elibera psihic si emotional. Este adevarat ca dupa o saptamana obositoare la locul de munca, tot ce iti doresti poate fi sa iti petreci weekendul intins pe canapea pentru a te relaxa. Insa, tine cont de faptul ca o perioada prea lunga de sedentarism poate agrava stresul si creste sentimentul de anxietate.

3. Mancarea de tip fast-food

Consumul alimentelor care au o cantitate ridicata de nutrienti este mai sanatos atat pentru fizicul tau, cat si pentru psihic. Este recomandat sa incerci sa consumi cat mai ocazional mancare procesata si de tip fast-food, aceasta reusind sa te oboseasca si sa iti consume energia intr-un mod mai rapid.

Tot in ceea ce priveste alimentatia, este important sa nu sari peste mesele principale, precum micul dejun. Lipsa gustarilor suficiente scade nivelul de zahar din sange si poate duce treptat la cresterea senzatiei de anxietate.

4. Expunerea insuficienta la lumina naturala

In cazul in care te numeri printre persoanele care iubesc intunericul si iti place sa petreci zile la rand in casa, cu jaluzelele trase, ar fi bine sa renunti la acest obicei. Expunerea la lumina naturala are legatura cu cresterea nivelului de serotonina din organism, aceasta fiind substanta considerata a fi responsabila de instalarea sentimentului de fericire.

5. Dezhidratarea

Cu siguranta ai tot auzit pana acum despre cat de benefic este pentru organism sa consumi cel putin doi litri de apa in fiecare zi. Aceasta recomandare este una de care trebuie sa tii cont, daca iti doresti sa iti asiguri o buna stare de spirit.

Dezhidratarea poate afecta in mare masura functionarea creierului si poate presupune aparitia unor frecvente schimbari de temperament. Astfel, devii mai obosit si irascibil, iar sentimentul de anxietate se agraveaza.

6. Dezordinea

Indiferent ca este vorba despre dezordinea din propria casa sau despre cea de la locul de munca unde iti petreci cea mai mare parte a timpului, aceasta iti poate influenta in mare masura starea de spirit. Dezordinea este de multe ori perceputa de mintea umana ca fiind o treaba neterminata, fapt care duce la instalarea stresului si a anxietatii.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului