Boli

#tratarea constipatiei #tratament constipatie #remedii contra constipatiei #remedii impotriva constipatiei #constipatie #tratare constipatie

6 moduri de a scapa rapid de constipatie

80% din oameni au suferit cel putin o data in viata de constipatie, arata studiile. Nu este o rusine, mai ales ca motivele pot fi dintre cele mai variate: de la faptul ca te afli intr-o calatorie, esti stresat sau iei medicamente. Iata insa 6 metode naturale de a combate constipatia:

Magneziu

Nivelul de magneziu este extrem de important pentru a facilita o miscare corespunzatoare a intestinului. Acesta este responsabil cu functionarea optima a musculaturii si reduce inflamatia. Ia o doza de 500 de miligrame de magneziu seara, inainte de culcare, pentru a ajuta tranzitul intestinal.

Apa de izvor

Pentru a functiona corect, sistemul tau intestinal trebuie sa fie bine lubrifiat. Apa umezeste alimentele pe care organismul le digera, ceea ce faciliteaza tranzitul. Se recomanda sa bei opt pahare cu apa pe zi, de preferabil apa de la izvor si nu apa de la robinet sau apa distilata. Apa de la izvoarele aprobate sanitar este bine mineralizata si oxigenata si contine o cantitate mult mai mica de toxine.

Chia

Semintele de chia sunt bogate in fibre vegetale care stimuleaza tranzitul intestinal. Doua linguri de Chia contin 7 grame de fibre care, odata ajunse in tubul digestiv, se umfa si devin ca o pasta ce curata toxinele si microorganismele din colon. Conditia esentiala este sa le consumi cu multa apa.

Varza murata

Varza acra este un aliment puternic fermentat cu o mare varietate de beneficii. Datorita probioticelor, enzimelor si nutrientilor pe care ii contine, varza murata detoxifiaza organismul si trateaza constipatia, regland tractul digestiv si ajutand la eliminarea reziduurilor.

Redu stresul

Stresul are un efect semnificativ asupra digestiei. Atunci cand creierul este stresat, si intestinele sunt, mai ales ca persoanele care persoanele care traiesc emotii intense sau trec prin stari de tensiune tind sa aiba o dieta dezechilibrata si sa nu faca sport. Asa ca fa miscare si vei reusi sa scapi de constipatie.

Maseaza-ti abdomenul

Maseaza-ti abdomenul in sensul acelor de ceasornic. Acest masaj iti poate stimula colonul si intestinele sa mute in mod natural spre iesire materiile fecale blocate in intestin. Foloseste ulei de masaj sau lotiune de corp pentru a masa mai usor abdomenul.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare