Boli

#simptome cancer #cancer barbati #boli #cancer #simptome

5 simptome banale care anunta prezenta cancerului in organism, la barbati

De cele mai multe ori barbatii se lasa convinsi cu greu sa mearga la medic. Amana controalele medicale cat de mult pot, in ciuda faptului ca organismul le da semne evidente ca ceva este in neregula. Iata care sunt simptomele care trebuie sa ii trimita de urgenta la doctor, deoarece acestea anunta prezenta cancerului:

Modificari la nivelul testiculelor

"Daca simte senzatia de greutate in scrot, daca observa o umflatura sau aparitia unui nodul la nivelul testiculului, orice barbat trebuie sa mearga la un consult medical", spune profesorul american specializat in urologie Herbert Lepor, de la New York University Langone Medical Center, citat de webmd.com. Acestea se numara printre simptomele cancerului de testicule care, spre desosebire de cancerul de prostata, are o evolutie mult mai rapida.

Febra

Episoadele frecvente de febra, mai ales pe timpul noptii, oboseala nejustificata, raceli dese, dar si infectii care nu se vindeca pot semnala prezenta leucemiei. Organsimul produce globule albe anormale, care slabesc capacitatea organismului de a lupta cu infectiile.

Sangerari nejustificate

Prezenta sangelui in urina sau in scaun poate fi semnul aparitiei cancerului la rinichi sau colon, spune profesorul Herbert Lepor. Aceste simptome se pot intalni si in cazul hemoroizilor sau al unor infectii ale tractului urinar, dar numai medicul, in urma unor investigatii amanuntite, va pune diagnosticul. Si tusea expectoranta prin care se elimina sange poate indica prezenta unui cancerului pulmonar.

Schimbari la nivelul pielii

Barbatii peste 50 de ani sunt de doua ori mai predispusi la cancer de piele, mai ales ca se expun la soare fara sa foloseasca o crema de protectie, potrivit Fundatiei Aamericane a Cancerului de Piele. Asadar, daca observa o alunita care s-a marit in dimensiune, a capatat o culoare mai inchisa, sangereaza si da senzatia de mancarime, este cazul sa mearga la medicul dermatolog, deoarece poate fie vorba despre un melanom. Cancerul de piele are o rata mare de vindecare daca este descoperit in faze incipiente, spune sepcialistul Rich Wender, de la Societatea Americana a Cancerului.

Tusea cronica

O tuse care dureaza mai mult de trei saptamani, fara alte simptome, precum o raceala sau o alergie, poate indica prezenta unei tumori pulmonare, spune oncologul american Maurie Markman, citata de rd.com. Si leucemia poate avea drept simptom o tuse cronica, insotita de dificultati de respiratie.

Sursa foto: news.nationalpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare