Boli

#colesterol #diabet #tiroida

5 semne care iti pot arata ca esti bolnav

Vizita la medic si o serie de analize nu sunt singurele metode prin care poti depista anumite boli sau afectiuni. Exista anumite semnale pe care corpul tau ti le transmite, sub o forma sau alta, atunci cand simte ca ceva nu este in regula. 


Iata cateva dintre cele mai frecvente semnale de alarma pe care corpul tau le trage atunci cand nu se simte bine.


Unghii inchise la culoare


Daca observi ca unghiile tale se inchid la culoare pe zi ce trece sau ca apar dungulite maronii, este foarte posibil sa suferi de cancer de piele . Melanomul nu se manifesta doar prin pigmentarea pielii sau modificarea formelor alunitelor, ci si prin schimbarea culorii unghiilor.


Daca intampini aceasta problema, nu ezita sa mergi de urgenta la un dermatolog pentru a afla care este de fapt problema.


De asemenea, dungulitele albe care pot aparea pe suprafata unghiilor pot demasca o lipsa de calciu , dar si faptul ca rinichii tai nu mai pot filtra proteinele din urina, ceea ce duce la insuficienta renala.


Limba galbena


Limba galbena, usor portocalie sau alba poate semnala un reflux de acid gastric care are loc atunci cand valva esofagului se deschide spontan si  continutul stomacului urca pana in gat. Refluxul gastroesofagian poate provoca un miros neplacut al respiratiei. Pentru ca acest lucru se intampla in mod normal noaptea, este recomandat sa verifici culoarea limbii dimineata.


Pete la subrat


Desi este o zona pe care nu o verifici des, este recomandat ca macar periodic sau atunci cand esti  la dus sa verifici zona sbratului. Daca aceasta prezinta pete galbene sau maronii, exista riscul ca tu sa suferi de diabet. Aceste pete apar ca urmare a excesului de insulina in sange ceea ce favorizeaza multiplicarea celulelor pielii intr-un mod neobisnuit si sa se stranga in zone precum subrat,  gat sau zona inghinala .


Probleme ale scalpului


Daca brusc ai inceput sa faci matreata sau, mai rau decat atat, daca observi ca pielea capului se decojeste, trebuie sa stii ca problema se datoreaza stresului. Cel mai bine este sa o lasi mai usor cu orele peste program si sa iti acorzi, macar o data pe saptamana, cateva clipe de rasfat: dormi mai mult, mananca mai bine, mergi la masaj sau fa-ti o baie cu spumant, saruri si uleiuri esentiale .


De asemenea, daca observi ca parul iti cade mai mult decat de obicei inseamna ca exista riscul ca organismul tau sa aiba probleme cu tiroida. Atunci cand glanda tiroida este afectata, se dezechilibreaza balanta dintre hormonii masculini si cei feminini, motiv pentru care parul se deterioreaza, cade, devine casant si imbacsit.


Cercuri albe in jurul irisului


Daca ai observat prezenta unor cercuri albe in jurul irisului, trebuie sa stii ca acestea pot fi provocate de un nivel crescut al colesterolului. Aceeasi problema poate fi semnalata de organism si prin prezenta unor excrescente mici si albe pe pielea din jurul ochilor. Acest lucru este cauzat de faptul ca excesul de colesterol din sange are tendinta de a se depune in zone puternic vascularizate, precum cea a ochilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului