Boli

#sanatate #obiecte vestimentare #haine #afectare sanatate

5 obiecte vestimentare care iti pot afecta grav sanatatea

Sa fii la moda a devenit o necesitate. Totusi, inainte de a te alinia noilor tendinte, ar trebui sa te gandesti de doua ori cand doresti sa-ti achizitionezi o piesa vestimentara sau alte accesorii, doarece multe dintre acestea pot fi daunatoare sanatatii tale. Chiar daca unele haine te ajuta sa arati mai bine, sa fii mai trendy sau pur si simplu sa te simti bine in pielea ta, unele dintre ele pot fi nesanatoase si iti pot afecta grav sanatatea. Iata cateva dintre piesele vestimentare care iti pot afecta corpul:

1. Blugii skinny

Blugii skinny au devenit moda de masa si orice fata isi doareste sa ii poarte. Medicii avertizeaza insa ca purtarea acestor pantaloni duce la compresia nervilor, in special a celui cutanat femural lateral, care se gaseste in partea de jos a coapsei. Aceasta compresie poate duce la senzatii fizice dureroase chiar si la cea mai mica atingere si poate provoca chiar amorteala picioarelor.

2. Lenjeria intima purtata in timpul noptii

Purtarea sutienelor strampte chiar si in timpul noptii poate afecta somnul. Potrivit unui studiu realizat Departamentul de Sanatate de la Nara Women's University, presiunea pe care o creeaza sutienele asupra corpului suprima productia de melatonina, care poate afecta grav calitatea somnului. De asemenea, bikinii din materiale sintetice sau dantela pot provoca iritatii, care pot duce la infectii grave.

3. Cravatele

Chiar daca sunt un obiect indispensabil pentru multe persoane care lucreaza in mediul office, cravatele pot creste riscul aparitiei glaucomului una dintre cele mai grave boli oculare din lume, care poate duce la orbire daca este lasata netratata.

4. Genele false

Genele false te ajuta sa ai privire mult mai atractiva, insa folosirea lor frecventa poate duce la pierderea genelor naturale. Adezivul folosit pentru lipirea lor poate duce la subtirea genelor sau chiar la infectii grave ale ochiului.

5. Ochelarii de soare negri

Nu exista nicio indoiala ca ochelarii de soare protejeaza ochii de radiatiile nocive ale soarelui. Cei cu lentile in nuante foarte inchise sau negre nu sunt insa tocmai buni pentru sanatate. Medicii atentioneaza ca lentilele in nuante inchise dilata pupilele, iar daca nu prezinta protectie UV, radiatiile soarelui intra direct in ochi si pot provoca boli grave. Asadar, inainte de a-ti achizitiona o pereche de ochelari de soare cu lentile inchise, asigura-te ca sunt protejati UV.

Sursa foto: futurefashionstyle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare