Boli

#toxine #mancare bio #pesticide #legume #fructe #mancare organica

5 motive pentru care ar trebui sa consumi alimente organice

In ziua de azi, cu piata invadata de chimicale, E-uri si substitute alimentare pentru tot felul de produse, este mai greu sa mananci sanatos decat ti-ai fi imaginat. Totusi, nu trebuie sa disperi, alimentele organice (alimente bio) sunt salvarea de care aveai nevoie pentru a-ti mentine organismul sanatos. Chiar daca sunt mai scumpe, iata 5 motive pentru care ar trebui sa le consumi.

Mancarea organica (bio), adica cea fara chimicale, nemodificata genetic, a fost singura optiune a omenirii mii de ani. Astazi, ele sunt obtinute dupa standarde stricte, unanim acceptate in toata lumea, cum sunt culturile fara pesticide sau animalele crescute fara hormoni de crestere.

1. Alimentele modificate genetic (OMG), cum sunt soia, porumbul, orezul, au fost introduse pe piata de catre corporatii precum Monsanto fara a se determina in prealabil cat de sigure sunt. Cu alte cuvinte, toti cei care consuma OMG isi risca sanatatea pe termen lung. Stai departe de ele daca si tu vrei sa fii sanatos. Cercetarile facute pe animale arata tot felul de probleme care pot aparea de la simple alergii pana la tumori sau chiar moartea animalelor.

2. Fructele si legumele bio sunt mancare sanatoasa, nu fabrici de pesticide, deoarece acestea nu contin seminte modificate genetic. Un procent de 18% din semintele modificate genetic ale celorlalte fructe sunt atat de mult schimbate incat isi produc singure pesticidele. Mai grav este ca, odata consumate, aceste fructe continua sa produca pesticide in organismul tau.

3. Alimentele organice ajuta la cresterea organismului si la dezvoltarea creierului copiilor, care sunt mai sensibili la toxine decat adultii. Alege sa dai copilului tau alimente bio pentru a nu-l expune la chimicalele de pe piata.

4. Studiile arata ca mancarea organica este mai bogata in nutrienti decat mancarea traditionala. Astfel, alimentele bio sunt mai bogate in vitamina C, antioxidanti, minerale, fier, calciu, crom si magneziu.

5. Mancarea bio reduce riscul de cancer. Potrivit Agentiei Americane de Protectie a Mediului, 60% din ierbicide, 90% din fungicide si 30% din insecticide sunt un potential risc de cancer. Astfel, rapiditatea cu care s-a dezvoltat acest flagel are legatura si cu aceste chimicale din mancare.

Sursa foto:greenbabyguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare