Boli

#somn #odihna #trezire #dimineata #sanatate

5 motive pentru a te trezi mai devreme

Trezitul de dimineata pare sa fie un adevarat chin pentru foarte multe persoane. Unii se gandesc la tot felul de metode ingenioase pentru a se trezi atunci cand trebuie, in timp ce altii se chinuie cu greu sa nu se intoarca inapoi in pat.


Totusi, pentru a te convinge, iata cateva dintre motivele pentru care este bine sa te trezesti de dimineata.


Ai mai multa energie


Atunci cand te trezesti de dimineata si te ridici din pat fara sa amani momentul cu „inca 5 minute” vei avea mai multa energie decat de obicei pentru tot restul zilei. In acest fel vei fi si mai bine dispus, iti vei termina treburile mai repede si vei avea astfel mai mult timp pentru tine.


Iei micul dejun fara graba


Un mic dejun sanatos si copios trebuie servit fara graba. Trezeste -te cu jumatate de ora mai devreme pentru a prepara si lua  micul dejun fara sa stai cu ochii pe ceas.


Nu uita ca fara micul dejun te poti confrunta ulterior cu probleme grave de sanatate , iar pe parcursul zilei respective nu vei avea energia suficienta pentru a desfasura activitatile necesare.


Ai mai mult timp liber


Atunci cand te trezesti mai repede, chiar si cu o ora sau doua si ajungi mai repede la munca, vei putea pleca mai repede. In acest fel, vei avea mai mult timp liber pentru tine, pentru activitatile tale preferate, pentru iesirile cu prietenii sau chiar pentru odiha.


Iti imbunatatesti sanatatea


Organismul uman functioneaza cel mai bine dimineata, chiar si fara o sursa naturala de lumina. O rutina zilnica pe care sa ti-o formezi si sa o urmezi cu sfintenie te va ajuta sa duci o viata mai sanatoasa, sa te simti mai odihnit, sa dai randament in toate activitatile demarate si sa ai o stare generala foarte buna.


Scapi de stres


Dimineata, la prima ora, aglomeratia si stresul, poluarea si lumea agitata te vor indispune si, mai mult decat atat, te vor stresa. Daca vrei sa scapi de toata aceasta nebunie, trezeste-te cu o ora mai devreme si evita ora de varf la care toata lumea pleaca spre munca, la care toata lumea isi duce copiii la scoala si toti sunt agitati, nervosi, irascibili si iti transmit si tie aceste stari.


In schimb, atunci cand pleci dimineata, iar traficul este lejer si oamenii sunt inca relaxati, vei avea o zi mult mai buna, mai linistita. Nu uita ca felul in care iti incepi ziua si chiar saptamana te poate influenta foarte mult.


Bonus: Dalai Lama isi spune in fiecare dimineata cand se trezeste: „astazi am noroc ca m-am trezit, ca traiesc, ca am o viata buna, asa ca nu am de gand sa o irosesc. Imi voi canaliza toate energiile pentru a ma dezvolta,  si imi voi deschide inima in fata celorlalti. Nu ma voi infuria si nu voi vorbi de rau pe nimeni.” Daca iti vei aminti de aceste cuvinte mari in fiecare dimineata, ziua iti va fi mai buna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare