Boli

# scapa de durerile de spate #dureri de spate #dureri

5 moduri simple in care poti scapa de durerile de spate

Durerile de spate sunt tot mai frecvente si apar din multiple cauze, indiferent de varsta. Exista cateva moduri simple in care poti scapa de durerile de spate sacaitoare. Atunci cand nici cel mai confortabil loc din casa nu ti se mai pare comod sau este un chin pentru tine sa faci chiar si o simpla intoarcere, ia masuri rapide. Fara prea mult efort, poti sa iti calmezi durerile de spate.

1. Relaxeaza-ti coloana vertebrala

Poti sa iti relaxezi colana vertebrala in cativa pasi simpli: asaza-te pe podea cu picioarele intinse in fata si departeaza-le 5-10 centimetri. Ruleaza un prosop sau o patura si pune-o sub genunchi. Pune o perna pe picioare, apleaca-te in fata, astfel incat coloana sa fie curbata si indoaie corpul pana cand capul atinge perna. Relaxeaza-te in aceasta pozitie pentru cinci minute.

2. Detensioneaza muschii psoas

Muschii psoas influenteaza echilibrul, flexibilitatea, puterea si functionarea organelor, de aceea trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. Relaxeaza acest muschi astfel: intinde-te pe spate cu picioarele drepte in fata si mainile pe langa corp, pune o perna sub sezut, permite spatelui sa se relaxeze usor pana atinge podeaua, stai in aceasta pozitie pentru cinci minute.

Muschii psoas depun mult efort pentru a stabiliza coloana vertebrala. Atunci cand acesti muschi sunt suprasolicitati te poti confrunta cu dureri de spate.

3. Scufunda-ti picioarele in sare Epsom

Acesta metoda simpla te ajuta sa scapi rapid de durerile de spate. Ai nevoie de sare Epsom si cateva minute de relaxare. Umple un lighean cu apa calda, adauga ½ cana de sare Epsom in apa si amesteca pentru ca aceasta sa se dizolve, Tine picioarele in ligheanul cu apa sis are pentru 5-7 minute.

Atunci cand sarea Epsom se dizolva, elibereaza in apa magneziu si sulfati. Magneziul are proprietatea de a relaxa nervii si de a elibera crampele musculare. Astfel, atunci cand tii picioarele in apa cu sare Epsom, pielea absoarbe ingredientele care relaxeaza si acest lucru combate durerile de spate.

4. Apasa punctele din spatele genunchilor

Aceasta este una dintre metodele cele mai simple care te ajuta sa scapi de durerile de spate, fara efort. Identifica punctele care se afla pe partea din spate a genunchilor, in centru. Apasa cu putere in aceste puncte cu degetele. Respira adanc si continua sa presezi punctele pentru 2-3 minute.

Stimuland aceste puncte, muschii se relaxeaza si calmeaza durerea de la nivelul soldurilor si spatelui, cauzata de sciatica.

5. Stai pe o minge de tenis

Scapa de durerea de spate rapid, cu ajutorul unei mingi de tenis. Pentru acest exercitiu este nevoie sa te asezi pe podea si sa asezi o minge de tenis sub una dintre fese. Usor, misca-ti corpul inainte si inapoi pe aceasta minge de tenis, pana cand incepi sa simti punctul din care provine durerea. Lasa mingea in acelasi loc, indoaie genunchiul si pune piciorul pe genunchuiul de la celalalt picior. Stai in aceasta pozitie pentru 1-2 minute, apoi schimba mingea pe parte cealalta. Un masaj cu mingea de tenis, elibereaza tensiunea si mareste fluxul sanguin in partea inferioara a spatelui.

Sursa foto: medicalnewstoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare