Boli

#albire dinti #stomatolog

5 mituri despre albirea dintilor: ce trebuie sa stii inainte de a apela la aceasta procedura cosmetica

Atunci cand zambesti intr-o fotografie, sfarsesti prin a te ofusca, rusinat, din cauza faptului ca dintii tai nu sunt tocmai albi? Daca da, este posibil sa ai nevoie de albire dentara. Cerceteaza si afla care este metoda de albire care ti se potriveste cel mai bine, nu inainte de a elimina, insa, prejudecatile din jurul acestei tehnici cosmetice.

Cei mai multi oameni sunt, de obicei, sceptici cand vine vorba de albirea dentara din cauza miturilor care inconjoara aceasta procedura cosmetica. Noi te ajutam insa sa te informezi si demontam, cu ajutorul stomatologilor, cele mai raspandite mituri despre albirea dintilor:

 

1. Pasta de dinti cu efect de albire este o optiune buna si ieftina

Intr-adevar, pasta de dinti este o optiune ieftina fata de tratamentele de albire mai sofisticate care se efectueaza la stomatolog, dar doar daca planuiesti sa iti cureti eficient dantura, nu sa o albesti. Pastele de dinti cu efect de albire ajuta la curatarea petelor de suprafata de pe dinti cauzate de fumat, cafea sau ceai, insa nu schimba culoare intrinseca a dintilor.

In plus, folosirea indelungata sau frecventa a unei paste de dinti abrazive poate afecta pelicula protectoare care se formeaza pe dantura, crescand sensibilitatea si riscul de patare a dintilor. In concluzie, paste de dinti pentru albire este o idee buna, insa nu pentru uz zilnic.

2. Doar tratamentele costisitoare care se fac la stomatolog dau rezultate

Este adevarat ca tratamentele scumpe, care se fac in cabinetele de specialitate, ofera rezultate mult mai rapide decat benzile, gelul sau stilourile de albire. Acest fapt are la baza doua motive: in primul rand, dentistii folosesc o substanta mult mai puternica, care contine pana la 35% peroxid de hidrogen (apa oxigenata), pe cand produsele gasite pe piata contin intre 7 si 10% peroxid de hidrogen. In al doilea rand, substanta de inalbirea ia contact cu dintii tai, izolat, o perioada mai lunga de timp in cabinetul stomatologului. Cu toate acestea, tratamentele gasite in farmacii pot fi eficiente, chiar daca efectele lor se pot vedea mai tarziu.

3. Albirea nu este recomandata persoanelor cu dinti sensibili

Albirea dintilor este o procedura cat se poate de sigura. Totusi, persoanelor cu dinti sensibil le este recomandat gelul de albire, tratamentele cu laser fiind, de pilda, destul de puternice. Daca folosesti gel de albire vei putea “controla” sensibilitatea dintilor tai. Poti incerca, de asemenea, pasta de dinti pentru dinti sensibili - poti incepe tratamentul cu aproximativ doua saptamani inainte de a trece la albire pentru a reduce sensibilitatea dentara.

4. Albirea dintilor distruge smaltul

Un mit comun este faptul ca albirea dintilor distruge chimic smaltul dintilor. Albirea dintilor se face prin deschiderea porilor din dinti si patrunderea peroxidului in structura interna a acestora. In timp, porii se inchid din nou, asa ca smaltul dintelui nu este deloc afectat.

5. Nu vei mai putea bea niciodata cafea sau vin

Este adevarat ca medicii stomatologi recomanda evitarea mancarurilor sau bauturilor acide, printre care vinul rosu, cafeaua, sucul cu acid, sucul de portocale, sucul de merisoare, sosul de soia si ciocolata, cel putin in primele zile de dupa tratament. Dar este important sa te abtii doar cat reactiile chimice din timpul albirii inca exista, iar porii dintilor tai nu s-au inchis. Daca, totusi, nu te poti abtine de la cafea, de pilda, expertii recomanda consumul de lapte si folosirea unui pai in timpul consumului bauturilor daunatoare, pentru ca acestea sa ia cat mai putin contact cu dintii tai.

Citydent, una dintre primele clinici de elita din Capitala, recomanda sistemul de albire dinti BEYOND™, bazat pe o tehnologie inovatoare, in cadrul careia se folosesc cele mai avansate materiale de albire existente pe piata. Gelul folosit in realizarea acestei lucrari contine agenti activi ce curata nu doar petele vizibile pe suprafata dintilor, dar si pe cele din profunzime, pentru un efect rapid si de durata.

Pentru mai multe informatii despre Citydent si despre sistemul de albire BEYOND™ viziteaza site-ul oficial al clinicii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare