Boli

#reducere risc cancer #risc aparitie cancer #boli #cancer

5 metode prin care sa reduci riscul aparitiei cancerului

Una din doua persoane risca sa fie diagnosticata cu cancer, la un momend dat in viata, spun statisticile. Ca sa reduci din riscul acestei maladii necrutatoare, trebuie sa ai un stil de viata sanatos. Iata ce poti face, potrivit unui nou ghid realizat cu ajutorul Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului:

Miscarea, de ajutor

Exercitiile fizice au un rol important in mentinerea sanatatii, fiind de ajutor in prevenirea unor anumite tipuri de cancer, precum cancerul de san si cancerul intestinal.

Chiar si lucrurile simple, care nu necesita mult efort fizic din partea ta, precum cateva reprize de curatenie prin casa, scad riscul aparitiei acestei boli. In plus, exercitiile fizice nu te ajuta doar sa iit mentii sanatatea, ci sa si scapi de kilogramele in plus.

Mananca morcovi

Stiai ca persoanele supraponderale si cele obeze au un risc crescut la zece tipuri diferite de cancer, printre care cancerul hepatic, cancerul de san si cancerul intestinal? De aceea, este important sa iei gustari sanatoase zilnic. Membrii Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, citati de dailymail.com, recomanda morcovii, datorita proprietatilor anticancerigene. Acestia sunt bogati in antioxidanti si sunt perfecti pentru gustarea dintre mese.

Consuma doar paine din secara

Un alt pas indicat este sa inlocuiesti painea alba din alimentatie cu sortimente de paine neagra din secara. Astfel, iti vei creste aportul de fibre alimentare, care te vor ajuta sa ai o digestie sanatoasa si sa reduci riscul aparitiei cancerului intestinal si a celui de stomac.

O zi fara carne

Exista numeroase studii care au aratat ca persoanele care consuma frecvent carne rosie si carne procesata sunt mai expuse la aparitia cancerului de intestine si de colon. De aceea, este recomandat sa ai o zi in fiecare saptamana in care sa consumi doar legume si fructe din abundenta. Mai poti opta si pentru peste.

Renunta la calcultor si televizor

Orele petrecute in fata calculatorului, a televizorului sau vorbind la telefon iti pot afecta sanatatea. De aceea, este indicat sa reduci timpul petrecut cu aceste activitati sedentare si sa le inlocuiesti, macar pentru 30 de minute in fiecare zi, cu activitati in aer liber.

Sursa foto: precisionnutrition.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului