Boli

#pastile #medicamente #tratament #gripa #raceala

5 greseli pe care le faci atunci cand esti racit

Suntem obisnuiti ca atunci cand racim sa ne tratam singuri, cu leacuri babesti sau sa optam pentru automedicatie . Din pacate, sunt cateva greseli  pe care obisnuim sa le facem in fiecare an, fara sa ne dam seama ca acestea nu fac decat sa ne inrautateasca starea de sanatate.


Iata-le pe cele mai frecvente


Tratamente cu leacuri naturiste


In mod sigur, aceste tratamente sunt de mare ajutor si grabesc vindecarea racelii, insa numai daca sunt luate in paralel cu un tratament medicamentos. Este recomandat sa optezi pentru pastile atunci cand esti racit, tocmai pentru a indeparta rapid viroza si simptomele care vin odata cu aceasta.


Totusi, tratamentele naturiste sunt bine venite ca atare pentru prevenirea virozelor, asa ca poti apela la ele atunci cand nu esti bolnav, pentru a-ti mentine sistemul imunitar puternic.


Lipsa unei alimentatii potrivite


Atunci cand esti racit, trebuie sa te alimentezi foarte bine si sanatos. Mancarurile de genul fast-food, dulciurile si produsele semipreparate in general iti ataca si slabesc sistemul imunitar. Ar fi mai bine ca macar in zilele in care esti racit sa te indrepti catre salate, supe calde din legume, ceapa si usturoi.


Fereste-te de produsele care contin alcool, zahar, si de condimente iuti cum ar fi hreanul si piperul deoarece acestea usuca mucoasa nazala.


Hidratarea insuficienta


Doctorii recomanda pacientilor raciti sa consume cat mai multe lichide pentru a se vindeca mai repede. Conform studiilor realizate, organismul se dezhidrateaza mai usor atunci cand lupta impotriva unui virus. De asemenea, lichidele dulci sunt contraindicate deoarece acestea incetinesc absorbtia apei in organism. Alte lichide de care trebuie sa te feresti atunci cand esti racit sunt: ceaiul verde, ceaiul negru , alcoolul si cafeaua.


Automedicatia


Automedicatia este poate una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand suntem raciti. Suntem obisnuiti sa mergem la farmacie si sa cumparam aspirina sau sa o rugam pe farmacista sa ne elibereze cateva antibiotice. Aceasta este o greseala foarte mare care poate duce la agravarea afectiunii si la cresterea rezistentei ei in fata tratamentului potrivit.


Cel mai bine este sa mergi la medic, sa te consulte si sa iti recomande tratamentul potrivit in functie de simptomele pe care le prezinti.


Lipsa odihnei


Corpul tau este intr-o lupta continua atunci cand esti racit, asa ca ar fi bine sa ii dai un timp de odihna. Daca simti ca te „pandeste” o raceala, ar fi bine sa stai macar o zi acasa, sa ceri sfatul medicului si sa incepi cat mai repede tratamentul. Este foarte posibil sa elimini rapid simptomele racelii daca faci acest lucru, iar a doua zi sa te simti mult mai bine.


De asemenea, nu este recomandat sa mergi la birou pentru ca ii poti imbolnavi si pe colegii tai . In acelasi timp, nu uita ca in momentul in care esti racit, corpul tau este mult mai sensibil in fata altor germeni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare