Boli

#osteoporoza #boli de inima #depresie #boli femei #cancer de san #ovare polichistice

5 boli frecvente ale femeilor din ziua de azi

Femeile se pricep foarte bine la ignorarea unor simptome care le pot pune sanatatea in pericol. Lipsa timpului sau accesul la informatie la determina pe femei sa isi puna propriile diagnostice si sa se trateze dupa ureche. Din pacate, aceste metode nu functioneaza in cazul celor mai frecvente boli de care sufera foarte multe femei in aceasta perioada. Iata care sunt acestea.

Osteoporoza


Din momentul in care femeile ajung la varsta de 40 de ani, masa osoasa incepe sa sufere cateva transformari. Din cauza alimentatiei si a bauturilor pe care le consuma de-a lungul vietii, tot mai multe femei ajung sa se confrunte cu osteoporoza.

Desi exista tratament pentru osteoporoza, boala nu este perfect curabila. De regula, tratamentul incearca sa reconstruiasca masa osoasa si sa elimine durerile si anumite simptome.
 

Boli de inima


Statisticile realizate in ultimii 10 ani desmonstreaza ca tot mai multe femei incep sa sufere de boli de inima si sa aiba atacuri de cord. Mai rau este ca numarul supravietuitoarelor care au atacuri de cord este tot mai mic.

Incearca sa mergi regulat la medicul cardiolog, mai ales daca ai in familie pe cineva care sufera de o boala de inima.
 

Depresie


Depresia in cazul femeilor este o afectiune tot mai frecventa, iar rezultatele sunt cu adevarat descurajatoare. De regula, depresiile apar in urma unui dezechilibru hormonal sau in urma unei probleme emotionale. Din pacate, daca nu sunt tratate, depresiile pot provoca automutilarea si chiar suicidul.
 

Cancer de san


Alimentatia, stilul de viata agitat, stresul si chiar utilizarea unor produse cosmetice conduc la aparitia cancerului de san. Incearca sa mergi regulat la un control ginecologic si roaga medicul sa iti palpeze sanii. De asemenea, radiografiile anuale sunt mai mult decat recomandate, pentru a depista chisturile pe care medicul nu le-a sesizat.
 

Ovare polichistice


Daca esti tanara si ai probleme cu menstruatiile neregulate, este foarte posibil sa ai ovare polichistice. Stilul de viata nesanatos contribuie la aparitia acestor chisturi, iar studiile arata ca una din trei femei au aceasta problema de sanatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului