Boli

#produse curatat #cancer # risc cancer #deodorante camera

4 surse de cancer din casa ta

Produsele de curatat sau de improaspatare a aerului destinate utilizarii zilnice contin ingrediente cancerigene cum ar fi clorura de metilen, formaldehia, nitrobenzen si toxine care perturba sistemul hormonal, dar si unele care pot provoca o serie de afectiuni la nivelul rinichilor, ficatului, dar si daune creierului.
 

Ce ne recomanda medicii?


In primul rand, sa utilizam in procesul de curatare si improspatare a casei, produse naturale , cel mai probabil existente deja in casa. De asemenea, specialistii recomanda eliminarea definitiva si ireversibila a produselot toxice care se gasesc pe rafturile magazinelor, in primul rand pentru a ne proteja sanatatea, dar si mediul inconjurator. In plus, in acest fel iti vei proteja si bugetul, economisind sume importante de bani.

Iata care sunt cele mai cancerigene produse din casa:
 

Deodorantele de camera

Stiai ca pe etichetele acestor produse se mentioneaza faptul ca inhalarea poate duce la moarte? Ei bine, un deodorant de camera este oricum inhalat, mai ales daca se utilizeaza in cantitati mari, cu geamurile si usile inchise, iar cel mai mult au de suferit copii.

Mirosurile ademenitoare de flori, fructe sau aer de munte ascund de fapt substante extrem de toxice care in afara de faptul ca oferi incaperilor un miros placut pentru maxim 30 de minute, nu fac decat rau.

Solutia! Inlocuieste aceste spray-uri cu uleiurile esentiale naturale si lampile de aromaterapie.


Lumanarile

Din pacate, lumanarile decorative si ambientale din comert sunt fabricate din parafina, produs care emana substante toxice pentru plamani si organism in general. De asemenea, funinginea emanata este si ea la fel de toxica.

Solutia! Opteaza pentru lumanarile neparfumate, fabricate din ceara de albine .


Samponul pentru covoare

Aceste sampoane si solutii sunt destul de toxice si au o lista foarte lunga de ingrediente care, in momentul in care sunt inhalate, ajung in plamani si in intreg sistemul, provocand si o serie de probleme hormonale.

Solutia! Covoarele pot fi improspatate cu ajutorul unei perii umezite cu o solutie formata dintr-o cana de apa si jumatate de cana de otet.


Pesticide de uz casnic

Gandacii sau puricii din locuinta ta pot fi indepartati cu ajutorul solutiilor speciale, insa din pacate acestea nu sunt toxice doar pentru insecte, ci si pentru oameni si oricat de mult ai evita incaperea respectiva si oricat de mult ai aerisi, tot vei fi afectat de aceasta substanta.

Solutia! Incearca sa mentii curatenia, sa nu lasi resturi de mancare prin casa, iar ca si solutie poti opta pentru un amestec format dintr-un jumatate de litru de apa si 10 ml de ulei esential de eucalipt.

 

Produsele de curatat si dezinfectat

Cada, chiuveta si buda necesita dezinfectare zilnica, insa din pacate produsele din comert, cu cat curata mai bine si mai repede, cu atat sunt mai toxice si pot afecta aparatul respiratori, pielea si ochii.

Solutia! Dezinfecteaza zilnic cu otet sau apa in care ai pus o sticluta de ulei esential de arbore de ceai , eucalipt sau altele din aceeasi gama, la fel de puternice. Curatarea va fi naturala, iar mirosurile emanate, foarte sanatoase si relaxante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare