Boli

#sanatate #mituri # mituri sanatate #advevaruri

4 mituri despre sanatate pe care trebuie sa le ignori

Din dorinta de a fi cat mai sanatos si de a tine la distanta factorii care predispun organismul la boli, s-ar putea sa te imbolnavesti mai rau, daca dai crezare tuturor zvonurilor pe care le auzi in jur! Exista o multime de mituri care roiesc in jurul sanatatii, unele mai infioratoare si neadevarate decat altele. Iata cateva dintre cele la care nu ar trebui sa pleci niciodata urechea!


1. Daca iti smulgi firele de par alb, vor creste de doua ori mai multe!

Un mit care a lasat multa lume cu par alb in cap reprezinta cel care spune ca smulgerea firelor albe determina inmultirea lor.

Daca observi un fir de par alb care te streseaza de fiecare data cand te uiti in oglinda, smulge-l fara nicio remuscare. Nu este adevarat ca vor creste de doua ori mai multe!


2. Folosirea antiperspirantelor cauzeaza cancer de san!

Fie ca folosesti antiperspirante cu aluminiu, fie ca preferi trendul "eco" si apelezi la produse naturiste, riscul de cancer este acelasi, daca esti predispus genetic sau prezinti riscuri crescute, antiperspirantele nefiind unul dintre ele.

Mitul conform caruia aluminiul produce cancer de san a aparut din cauza rezultatelor fals-pozitive pe care mamografiile le afisau atunci cand femeile se prezentau la test date cu astfel de deodorante. Aluminiul interfera cu analiza si oferea rezultate nerelevante, lucru care a indus in eroare si a dat nastere acestui mit.


3. Folosesti doar 10% din capacitatea creierului tau!

Mergand pe ideea ce e pacat ca cealalta pondere, de 90%, sa se iroseasca de-a lungul vietii, specialistii au facut studii pentru a afla ce se intampla cu restul creierului in situatia in care folosim doar o mica parte din capacitatea lui. Acestia au descoperit, contrar opiniei generale, ca oamenii isi folosesc tot creierul in activitatile de zi cu zi.


4. Daca inghiti guma, dureaza sapte ani pana se digera!

Gandul ca guma inghitita accidental ar putea sta in stomacul tau timp de sapte ani este destul de infiorator si ingrijorator, nu-i asa?

Specialistii calmeaza toate grijile celor care sufera astfel de mici accidente! Acestia explica faptul ca guma are o consistenta care nu poate fi digerata, insa aceasta trece prin tractul digestiv si este eliminata la fel ca celelalte resturi de alimente - la toaleta!

Sursa foto: theclassywoman.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare