Boli

#sanatate #afectiuni #boli sexuale

4 boli sexuale bizare. Iata cum se poate confunda placera cu afectiunile grave

Sexul este inca privit ca un subiect tabu. Reticienta oamenilor in a vorbi insa despre problemele sexuale pe care le au poate duce la situatii dramatice, deoarece acestea se pot transforma in afectiuni grave ce le pot afecta sanatatea, dar si intreaga viata. Iata cele mai ciudate boli sexuale, despre care sigur nu ai mai auzit pana acum:


1. Hipersexualitatea

Denumita in mod obisnuit nimfomanie, hipersexualitatea este o o dependenta sexuala sau un comportament compulsiv, ce se caracterizeaza printr-o dorinta exagerata de a face sex. Aceasta a fost catalogata chiar ca o tulburare mintala in Manualul de Diagnostic si Statistica a Tulburarilor Psihice.

La barbati, aceasta disfunctie este cunoscuta sub numele de satirism, iar la femei de nimfomanie. Persoanele care sufera de aceasta afectiune nu au nicio inhibitie sexuala si sunt obsedate de ideea de a face sex non-stop, fapt ce le afecteaza si viata sociala.

Simptomele care indica un astfel de comportament sexual sunt:

  • masturbarea excesiva
  • activitile sexuale sadomasochiste
  • utilizarea frecventa de materiale pornografice
  • parteneri sexuali multipli
  • sex cu parteneri anonimi sau prostituate
  • utilizarea serviciilor de internet si telefonie pentru sex


2. Priapismul

Priapismul este o afectiunea sexuala in care penisul erect nu mai poate reveni la starea flasca, chiar daca nu mai exista niciun stimul excitabil, in termen de patru ore. Pe langa faptul ca este involuntara, aceasta erectie anormala este si dureroasa si nici nu are legatura cu stimularea sexuala.

Priapismul este declansat de o precara drenare a sangelui care umple corpii cavernosi. Spre deosebire insa de o erectie normala, in priapism penisul nu este umflat si ramane moale.

Aceasta afectiune apare si ca un simptom a unei boli foarte grave, leucemia granulocitara cronica.


3. Sexsomnia

Sexsomnia este o boala care deriva din parasomnie, afectiune de care sufera somnambulii. Aceasta se caracterizeaza prin tendinta de a face sex in timpului somnului, fie prin fortarea partenerului, fie prin masturbare.

Sexsomnia este o boala sexuala foarte grava, deoarece persoana care sufera de aceasta afectiune face toate aceste acte inconstient, fara sa isi aduca aminte ce a facut in momentul in care se trezeste. Din cauza acestei boli, multe persoane au fost acuzate de viol.

Sexsomnia se poate manifesta atat la barbati, cat si la femei si, din fericire, exista un tratament pentru ea.


4. Parafilia

Parafilia este un comportament sexual derivat, ce se caracterizeaza prin permanenta cautare a satisfactiei sexuale, atat cu un partener, cat si cu un obiect. Persoana care sufera de parafilie este obsedata practic de sex, in special de perversiunile sexuale.

Aceasta afectiune este o tulburare psihica, care se manifesta printr-un comportament agresiv fata de partener, cat si fata de propria persoana. Termenul de parafilie este asociat in general cu pedofilia, zoofilia, froterismul si fetisismul, masochismul, saismul, eonismul sau travestismul, exhibitionismul si voyeurismul.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului