Boli

#boli cumplite #boli rare #lectii de viata #boli

3 lectii de viata de la oameni care sufera de boli cumplite

Unora viata le daruieste totul, in timp ce pentru altii este greu pana sa si respire, asa cum sunt oamenii care s-au nascut cu boli cumplite. Insa, in loc sa se lase doborati de boala, au decis sa traiasca din plin, si pot fi un exemplu pentru multi dintre noi.

Baiatul care deseneaza cu gura

Sursa foto: foxnews.com

Lui Chance Smith, un tanar din Illinois, SUA, ii place sa deseneze, de la lupi pana la graffiti. Partea uimitoare este ca deseneaza intr-un mod unic: tine creionul strans intre dinti, apoi pe coala de hartie se naste un desen superb.

Chance nu-si poate folosi mainile, din cauza artrogripozei, boala care i-a intepenit articulatiile pentru totdeauna, insa nu i-a furat si pasiunea pentru desen. Ce vrea Chad sa invatam este ca trebuie doar sa vrei sa muti muntii din loc si restul vine de la sine.

Defectele, transformate in atuuri

Sursa foto: aboutlizzie.com

Acum 25 de ani, cand s-a nascut, medicii nu i-au dat nicio sansa micutei Lizzie Velasquez, din SUA. S-a nascut fara tesut adipos, boala pe care o mai au doar doua persoane in intrega lume. Dar s-a incapatanat sa traiasca.

A vazut iadul ani intregi, pentru ca arata aproape ca un schelet. In adolescenta, a gasit pe internet un filmulet in care era descrisa drept cea mai urata femeie din lume. A decis sa-si spuna povestea, ca sa-i ajute pe toti cei care au fost jigniti din cauza aspectului fizic. Ii invata acum sa vada partea plina a paharului, tinand discursuri motivationale, fiind un exemplu pentru toti cei care cred ca nu exista nicio solutie.

Clara Beatty, o lectie de curaj

Sursa foto: dawn.com

La 11 ani, americanca Clara Beatty ne invata sa nu abandonam lupta cu greutatile vietii. Mama ei a fost sfatuita sa avorteze, fiindca avea sa se nasca cu sindromul Treacher Collins, o boala rara, care determina mari deformari ale fetei. Dar nu a vrut sa auda. Se pare ca fetita isi incepuse misiunea inca din pantecele mamei: sa-i invete pe cei din jurul ei sa nu se dea niciodata batuti.

Pe masura ce a crescut, Clara nu a scrasnit in fata durerii si nu a cedat o clipa intr-o lume care judeca mult dupa aparente. Nu a vrut sa fie cocolosita. Merge la scoala, are multi prieteni si face voluntariat, ajutand copiii cu nevoi speciale. "E tare placut sa-ti petreci timpul liber dand copiilor bolnavi sansa la o viata mai buna", spune Clara pentru nydailynews.com. Cand oamenii se uita ciudat la ea, le raspunde cu un zambet.

Sursa foto principala: pricillatanrs.blogspot.comAutor:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare