Boli

# nopti fierbinti vara #somn vara #somn

10 trucuri pentru un somn linistit in noptile fierbinti de vara

Noptile de vara pot sa fie extrem de neplacute din punct de vedere al somnului si calitatii acestuia. De aceea sunt multi oameni care au insomnii sau un somn neplacut, cu multe momente in care se trezesc si in care adorm greu. Iata cateva trucuri pentru a face fata noptilor fierbinti de vara:

1. Racirea incaperii

Desi pare evident, camera se poate raci prin intermediul aerului conditionat. Insa nu este cea mai buna solutie pentru corpul tau si santate si de aceea urmatoarea varianta este aceea a ventilatorului. Acesta are insa un zgomot permanent si este bine de stiut inainte de a investi in unul. Deschiderea ferestrelor este poate cea mai sigura metoda.

2. Inchiderea luminii

Becul produce caldura si daca inchizi lumina diferenta de temperatura se va simti. De asemenea poti sa scoti din priza orice este cuplat la electricitate, pentru ca si acele obiecte contribuie la caldura excesiva din incapere.

3. Dormi dezbracat

Oamenii care dorm dezbracati sunt mai bine ventilati si au mai mari sanse sa isi regleze temperatura prin piele pentru ca este dezgolita si suprafata de contact cu aerul este mai mare.

4. Patura uda

Aceasta varianta a paturii sau cearceafului ud este preluata din Egipt, unde obisnuiau sa o foloseasca drept metoda de a rezista temperaturilor din zilele toride. Pentru a nu iti uda si salteaua, poti sa pui o protectie pentru ea inainte de a aduce lenjeria plina de apa.

5. Tine picioarele reci

Prin picioare te poti raci imediat, asadar poti sa le racesti cum vrei. Una dintre variante este aceea a pastrarii unui vas cu apa rece langa pat si folosirea lui de cate ori este nevoie.

6. Bea ceai cald inainte de a te culca

Ceaiul cald, contrar ideii ca te va face sa simti caldura si mai mult, de fapt reuseste sa iti raceasca si regleze intreg corpul ca si temperatura. Initial vei simti o neplacere, insa dupa scurt timp totul se va simti mai racoros.

7. Dormi singur

Atunci cand imbratisezi pe cineva, creste temperatura corpului, asadar, uneori, daca iti este extrem de cald si nu poti sa adormi, alege sa dormi in alta camera singur. Astfel vei putea sa rezisti in noptile cu temperaturi inalte.

8. Pune alte lenjerii

Sunt anumite tipuri de lenjerii care pastreaza temperatura si o cresc. Acelea pot sa fie utilizate in timpul iernii, insa vara trebuie sa alegi cele mai usoare si racoroase cearceafuri. Unele dintre cele recomandate sunt cele din in sau lyocell.

9. Foloseste un spray de corp cu vapori pentru racorire

Daca intreg coprul este umed, atunci vantul poate sa te racoreasca si intreg corpul sa se adapteze mai bine la caldura. De aceea, de oricate ori poti, foloseste un spray de racorire, din apa termala sau orice alta varianta care sa te ajute in a te simti mai bine.

10. Inchide obloanele ziua

Pentru a pastra racoarea in casa, este bine sa inchizi obloanele, draperiile si sa nu lasi caldura sa patrunda.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare