Boli

#cancer #boli #simptom cancer

10 simptome nestiute ale cancerului

Principala cauza pentru care mortalitatea cauzata de cancerului este inca crescuta in Romania, este lipsa de atentie la simptome si, evident, diagnosticarea tardiva.

Totusi, majoritatea formelor de cancer nu "omoara" fara niciun semnal, existand simptome clare care pot ajuta la diagnosticarea precoce. Insa, doar pentru ca unele simptome exista, nu inseamna neaparat ca este cancer. Din acest motiv, analizele anuale sunt obligatoriu de efectuat si, de preferinta, nu doar cele oferite gratuit de stat.

1. Modificari la nivelul sanilor

Poate este culoarea, textura pielii, a tesutului, oricum ar fi, un san aparent "anormal" trebuie verificat de un specialist, chiar daca se prea poate ca modificarile la nivelul sanilor pot aparea si pe fond hormonal.

2. Ciclu neregulat

Femeile care au ciclul neregulat trebuie sa consulte neaparat medicul pentru a stabili daca menstruatia este astfel din cauza hormonale sau din alte cauze mai severe. Sangerarile neregulate se numara printre simptomele cancerului endometrial si uterin.

3. Sangerari anale

Acest simptom apare frecvent la persoanele bolnave de cancer de colon, dar si la cele care sufera de hemoroizi. Oricum ar fi, trebuie consultat medicul si urmat un tratament indicat de specialist.

4. Secretii urat mirositoare

In cazul femeilor, cancerul de col uterin se poate manifesta si prin secretii vaginale urat mirositoare cu schimbari de nuanta.

5. Balonarea

Cancerul ovarian este ucigasul nr. 1 in randul cancerelor aparute la nivelul organelor reproductiv, iar balonarea se numara printre simptomele lui. Insa multe femei pun balonarea pe seama a ceva ce au mancat, a unei sensibilitati, a lipsei de exercitii fizice sau a oricaror altor cauze, rareori adresandu-se medicului cu aceasta problema.

6. Oscilatii in greutate

O persoana care slabeste brusc cel putin patru kilograme si le pune la loc la fel de repede (sau poate chiar mai multe kilograme) trebuie sa se adreseze medicului, caci astfel de oscilatii sunt anormale si pot indica existenta unui cancer in organism. Este firesc sa oscilezi cu doua kilograme, dar deja cand diferenta este de patru kilograme intr-un timp foarte scurt,  trebuie consutat specialistul. Scaderile si cresterile bruste in greutate sunt asociate cu cancerul de pancreas, de esofag, de stomac si de plamani.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare