Boli

#ingrasare #palpitatii #hipotiroidism #lipsa concentrare

10 semne surprinzatoare ale hipotiroidismului

Hipotiroidismul este cea mai intalnita boala a tiroidei si apare in momentul in care glanda nu produce suficienti hormoni. Rolul acestora este de a controla felul in care organismul consuma energia, iar deficitul hormonilor tiroidieni afecteaza toate sistemele organismului.

Semnele hipotiroidsimului apar treptat, astfel ca pot fi usor de confundat cu semnele imbatranirii. Riscul de a suferi de hipotiroidism este mai mare in cazul femeilor in varsta.

Exista si cazuri rare in care hipotiroidismul apare la sugari si la copiii mici. Daca hipotiroidismul este tratat in primele luni de viata, sugarii se vor dezvolta normal. In caz contrar, pot suferi de afectiuni ale creierului, care implica retardul psihic si un retard al dezvoltarii.

Adolescentii care sufera de hipotiroidism arata mult mai tineri decat ar fi normal. Insa, cu ajutorul tratamentului de specialitate, vor putea recupera in greutate si inaltime si vor reusi sa se dezvolte in limite normale. Iti prezentam cateva dintre semnele surprinzatoare ale hipotiroidismului!

1. Lipsa de concentrare

Persoanele care sufera de hipotiroidism manifesta "ceata pe creier", care se refera la aparitia sentimentului de confuzie mintala, fiind afectata abilitatea de a gandi corect, dar si memoria. Tratamentul reduce "ceata pe creier" si vindeca problemele de memorie.

2. Voce ragusita

Persoanele care au probleme cu tiroida retin mai multa apa, ceea ce duce la umflarea corzilor vocale. Tratarea acestei afectiuni reduce raguseala.

3. Dureri musculare si articulare

Hipotiroidismul cauzeaza dureri articulare bilaterale, ceea ce inseamna dureri la ambii genunchi, dureri la nivelul soldurilor sau al coatelor etc. Durerile profunde resimtite la nivelul oaselor nu sunt asociate cu artrita.

4. Constipatia

Lipsa de hormoni tiroidieni in tractul gastrointestinal incetineste motilitatea colonului, ceea duce la constipatie, care poate varia de la o forma usoara la una severa.

5. Probleme menstruale

Din cauza problemelor cu tiroida, ciclul menstrual poate fi afectat, menstruatia intarziind cateva luni. Tratamentul tiroidei poate contribui la reglarea ciclului menstrual.

6. Sensibilitate la frig

Cand tiroida are valori scazute, in celule ajunge mai putin sange, ceea ce duce senzatia de frig in organism.

7. Pielea uscata si probleme cu parul

Hipotiroidismul poate duce la uscare pielii pe anumite portiuni ale corpului. De asemenea, pacientii care sufera de aceasta afectiune pot avea probleme cu parul. Firul de par se subtiaza si incepe sa cada.

8. Depresie

Persoanele care sufera de depresie au functia tiroidiana scazuta si, uneori, hormonul T3 lipseste din organism.

9. Crestere in greutate

In unele cazuri, femeile se ingrasa intr-o perioada scurta de timp, deoarece tiroida nu produce suficienti hormoni pentru a sustine metabolismul. Pe de alta parte, slabirea brusca poate fi un semn ca tiroida este hiperactiva.

10. Palpitatii ale inimii

Daca inima bate cu putere, intr-un mod alert, cauza poate fi hipotiroidismul sau tiroida hiperactiva. Aproximativ 1% dintre femei manifesta acest simptom, potrivit Societatii Endocrine. De asemenea, pot aparea tremuraturi.

Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare