Boli

#igiena #program elevi #inceputul scolii #alimentatie elevi

10 reguli pentru un stil de viata sanatos la inceputul anului scolar

In primele zile de scoala putem incepe sa redefinim dieta si programul zilnic al familiei noastre, pentru ca atat copilul, cat si noi sa avem mai multa energie, sa performam la scoala si la birou, sa fim sanatosi. Iata zece reguli simple legate de stilul de viata sanatos in familie pe care este indicat sa le respectam la inceput de an scolar.

  1. Dimineata deschidem geamul, aerisim, facem alaturi de copil exercitii simple de gimnastica de inviorare, ne spalam.
  2. Luam cu totii micul dejun, intr-o atmosfera placuta.
  3. La ora 10.00, fie ca suntem la scoala sau la birou, luam o mica gustare care poate fi pregatita de acasa: un fruct sau un mic sandvis asezonat cu multa salata pot fi o alegere.
  4. Ne hidratam tot timpul zilei, band cel putin 1,5- 2 l de lichide.
  5. Pranzul usor nu trebuie ratat. Legumele proaspete mereu sunt prezente in meniu.
  6. Dupa-amiaza o noua gustare: fructele ne vor aduce vitamine.
  7. Orele alocate studiului copilului - timpul petrecut de acesta la televizor, calculator sau jocuri va fi atent monitorizat si limitat de catre noi, parintii. Asiguram zilnic timpul necesar de joaca cu prietenii, pentru activitati fizice! Saptamanal, organizam activitati culturale care vor aduce un plus in dezvoltarea sa personala, a intregii familii.
  8. Inainte de masa de seara si in week-end ne plimbam, ne jucam cu copilul in aer liber, practicam alaturi de el sau separat sporturile preferate. Noi suntem modelul.
  9. Seara, pana la ora 19.00, este bine sa luam masa in familie. Ne asezam cu totii la masa, avem discutii placute, ne facem planuri la care copilul va participa incantat, ca si la prepararea mancarii sau la stransul mesei. La fiecare masa este preferabil ca felurile de mancare sa fie gatite in casa, sa fie usoare si servite in cantitati moderate.
  10. Incheiem ziua impreuna, acordand timp igienei personale. Dupa cateva momente calde de tandrete, profitam toti de un somn bun de cel putin 7-8 ore, in camera aerisita in prealabil.

Aceste reguli pot fi afisate oriunde in casa, la vedere si le putem urma. Ele au fost puse la punct de specialistii Miscarii “Si eu traiesc sanatos!”, membru activ al Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, care reuneste 24 de programe cu metodologii similare din 15 tari.

Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare