Boli

# stil de viata sanatos #viata sanatoasa #obiceiuri sanatoase

10 obiceiuri simple care te ajuta sa traiesti 100 de ani

Pana de curand, sa traiesti 100 de ani parea un lucru aproape imposibil. Insa, cu noile descoperiri din medicina, un stil de viata sanatos si multa miscare, putem trai din ce in ce mai mult. Atingerea varstei de 100 de ani nu trebuie sa fie insa un chin, astfel ca este foarte important sa te bucuri de experientele placute ale vietii tale.

Iata ce obiceiuri poti adopta pentru o viata lunga si fericita:


Consuma alimente de culoare rosie. Prin adaugarea in dieta a alimentelor de culoare rosie nu numai ca farfuria ta va fi mai atragatoare, insa acestea contin si substante active extrem de benefice pentru organismul umna. De exemplu, varza rosie protejeaza de cancer, in timp ce sucul de sfecla contine nitrati care relaxeaza vasele de sange.

Bea o ceasca de ceai negru pe zi. Ceaiul negru este bogat in antioxidanti puternici care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Este benefic si pentru inima, pe care o protejeaza de diferite afectiuni. In plus, reduce si nivelul de colesterol din sange.

Formeaza zilnic un numar de telefon pe care il stii pe dinafara. Fie ca ai un smartphone, fie unul mai putin performante, aceste dispozitive moderne afecteaza activitatea creierului. Chiar daca este foarte confortabil sa ai memorate in telefon toate numerele de telefon si detaliile importante, creierul tau va fi din ce in ce mai lent. Este astfel indicat sa iti pastrezi creirul in permanenta alert si sa inveti zilnic ceva nou.

Foloseste prima toaleta. Atunci cand intri intr-o toaleta publica esti tentat sa eviti primul rand si sa mergi mai in spate? Nu esti singurul, numeroase alte persoane prefera ultimele toalete deoarece le confera mai mutla intimitate. Insa, deoarece sunt folosite mai des, acestea contin si cele mai multe bacterii. Astfel, alege intotdeauna prima toaleta si vei evita posibile infectii.

Renunta la lift. Pentru sanatatea ta, incearca sa renunti la lift si sa urci scarile. Pentru un antrenament complet, incearca sa urci doua trepte deodata. Daca nu poti face acest lucru, urca scarile de doua ori consecutiv.

Fa exercitii de intindere. Pentru a ramane tanar cat mai mult timp, este foarte important sa iti mentii corpul cat mai flexibil. Exercitiile de intindere sunt cele mai potrivite, in special atunci cand muschii sunt incalziti. Aceste exerctii imbunatatesc pozitia corpului si previn durerile musculare.

Mesteca mancarea de 20 de ori. Atunci cand mananci, incearca sa nu te grabesti. Daca mesteci mancarea de mai multe ori, nu numai ca te vei bucura mai mult de gustul mancarurilor, insa vei preveni si aparitia diabetului. In plus, vei manca si mai putin, te vei satura mai repede si vei slabi.

Rezista in fata poftelor alimentare. Zilnic trebuie sa duci o lupta continua cu poftele tale alimentare. Daca nu poti rezista tentatiilor, incearca cel putin sa consumi mai putin din alimentele tentante. Nu manca toata punga cu cartofi prajiti sau toata ciocolata. Redu treptat cantitatile si vei observa schimbarile asupra sanatatii tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului