Boli

#alunite #cancer de piele #testari gratuite #creme protectie solara #dermatoscopie #melanom avansat

Vrei sa stii daca risti sa dezvolti cancer de piele? Iata unde se fac testari gratuite!

In ultimii 30 de ani, in Europa, numarul cancerelor de piele a crescut de doua ori si se estimeaza ca incidenta melanomului avansat se va dubla din nou in urmatorii 10-20 de ani. Vestea buna este ca, daca este descoperit precoce si tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat in 98% din cazuri.

 

Fie ca alergam sau mergem cu bicicleta, petrecem de multe ori ore intregi in soare, iar acest comportament include un risc

Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer

 

Cea mai importanta metoda de depistare precoce este controlul si analiza periodica a alunitelor cu ajutorul dermatoscopului. Astfel de testari vor avea loc in 9 si 16 august, in cadrul campaniei de constientizare „Un viitor fara pata”, initiata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Societatea Romana de Cancer, din cadrul Via Sport, eveniment organizat pe Bd. Kiseleff din Capitala, intre orele 17:00 – 21:00.

In plus, cei interesati putea afla de la echipa medicala ce este cancerul de piele, cate tipuri de cancer de piele exista, care sunt efectele benefice ale soarelui asupra organismului, dar si care sunt efectele nocive. De asemenea, persoanele interesate pot afla care sunt factorii de risc in aparitia acestei boli si cum poate fi prevenita.

„Fie ca alergam sau mergem cu bicicleta, petrecem de multe ori ore intregi in soare, iar acest comportament include un risc. Pe plaja, majoritatea avem tendinta de a folosi crema cu factor de protectie, dar cand vine vorba de sport poate ignoram prea usor acest aspect. Prezenta noastra la Via Sport este una dintre actiunile prin care ne propunem sa ii invatam pe tineri sa invete cum sa se protejeze eficient impotriva soarelui, sa recunoasca din timp semnele melanomului si sa mearga la medic”, a declarat Cezar Irimia, Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

„Incidenta melanomului creste intr-un ritm accelerat in segmentul de populatie tanara, ca sa luptam cu acest fapt este foarte important sa ne axam pe preventie. Dermatoscopia permite vizualizarea structurilor din profunzimea pielii si depistarea din timp a cancerului de piele. Metoda de investigatie nu este dureroasa, prin urmare, le transmitem participantilor la Via Sport sa vina cu incredere si fara temeri la cortul „Un viitor fara pata”, a afirmat dr. Adriana Melnic, Director Executiv al Societatii Romane de Cancer.

Sursa foto: mein-dermatologe.at

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare