Boli

#telefon #tumoare #cancer #creier

Vorbitul la telefon mai mult de 30 min/zi creste riscul de cancer cu 40%

O epidemie mondiala de cancer la creier se va declansa in curand din cauza folosirii intense a telefoanelor mobile, releva un nou studiu. Autorii acestui studiu recomanda ca utilizatorii de telefon mobil sa tina cat mai departe de corp aparatele, pentru a diminua riscul de cancer .


Autorii studiului: L. Lloyd Morgan, cercetator  in cadrul universitatii Berkley din Statele Unite ale Americii, Michael Kundi, profesor la Agentia de Sanatate de Epidemiologie si Michael Carlberg, medic al departamentului de Oncologie din cadrul spitalului Universitar din Suedia s-au intalnit cu putin timp in urma la cea de-a 32-a intalnire anuala a Societatii Bioelectromagnetice unde au  discutat despre faptul ca utilizarea intensa a telefoanelor mobile mareste considerabil  riscul de cancer de creier.


Rezultatul studiului realizat de cei trei specialisti contesta concluziile unui alt studiu, Interphone, din care reiesea faptul ca timpul petrecut vorbind la telefonul mobil nu face decat sa protejeze creierul de tumori .


Iata concluziile alarmante la care au ajuns cei trei oameni de stiinta:

 

  • Pentru fiecare 100 de ore de folosire a telefonului mobil cresc cu sansele de dezvoltare de tumoare pe creier cu 26%;

 

  • De asemenea, daca rezultatele studiului Interphone aratau ca riscul de meningiom ( tumoare pe creier) crestea cu 24% pentru fiecare an in plus de utilizare a telefonului mobil, in urma reevaluarii facute de autorii studiului, s-a ajuns la o alta concluzie: riscul de tumoare pe creier este de 55% pentru „utilizatorii obisnuiti”, adica cei care folosesc telefonul mobil  cel putin o data pe saptamana pentru mai mult de 6 luni, iar dupa 10 ani de utilizare a telefonului mobil in acelasi ritm, sansele de tumoare se dubleaza.

In urma acestor date, Organizatia Mondiala de Sanatate a Natiunilor Unite a ajuns la concluzia ca efectuarea apelurilor pentru mai mult de o jumatate de ora pe zi creste riscul de tumoare pe creier cu aproximativ 40%.


Lloyd Morgan a declarat ca „este foarte posibil ca in viitorul apropiat sa ne confruntam cu o epidemie de tumori pe creier. Acest lucru se va intampla daca oamenii nu isi vor schimba obiceiurile in ceea ce priveste utilizarea telefoanelor mobile”.


Rezultatele cercetarii „Re-evaluation of the Interphone Study: Application of a Correction Factor” pot fi downloadate de aici.

Sursa foto : cs4fn.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare