Boli

#veneris #infectii genitale #gardnerella vaginalis #infectii genitale feminine

Vaginita bacteriana, una dintre cele mai comune infectii genitale feminine. Testeaza-te chiar azi!

Vaginita bacteriana este o afectiune de care majoritatea femeilor se va lovi cel putin odata in viata. Favorizata cel mai adesea de bacteria Gardnerella Vaginalis, aceasta boala este, in peste 50% din cazuri, asimptomatica, fapt care face din testarea specifica pentru depistarea ei o necesitate.

Ce este vaginita bacteriana?

Vaginita sau vaginoza bacteriana este o infectie, cauzata de Gardnerella Vaginalis, bacterii anaerobe care inlocuiesc flora microbiana normala de lactobacili prezenta in interiorul vaginului. Vaginita este cea mai comuna cauza a simptomelor vaginale cu care femeile fertile se confrunta adesea si implica necesitatea testarii periodice, cu scopul de a evita complicatiile si consecintele negative pe care le poate declansa.

Mai precis, vaginita bacteriana este periculoasa in special in cazul femeilor insarcinate, intrucat poate declansa avortul spontan sau nasterea prematura.

Simptomele vaginitei bacteriene

Desi este asimptomatica in peste 50% din cazuri, procent care determina nevoia testarii, vaginita bacteriana poate da totusi simptome precum:

  • secretie excesiva;
  • secretie urat mirositoare (miros de "peste"), adesea dupa un contact sexual sau dupa spalarea cu sapun;
  • schimbarea culorii secretiei vaginale in gri-galbui;
  • prurit si senzatie de arsura (ocazional);
  • dureri in timpul actului sexual;
  • disurie;
  • eritemul si edemul vaginului sau a vulvei etc.

Transmiterea vaginitei bacteriene

Desi simptomele sale sunt mai pregnante in urma contactelor sexuale, vaginita bacteriana cu Gardnerella Vaginalis nu este o boala cu transmitere sexuala. Cu alte cuvinte, transmiterea Gardnerella Vaginalis nu se face de la o persoana la alta, infectia fiind exclusiv declansata de un dezechilibru la nivelul florei vaginale. Gardnerella vaginalis poate fi detectata in tractul genital al majoritatii barbatilor, dar aceasta bacterie provoaca rar inflamatia organelor genitale masculine.

Testul Gardnerella Vaginalis la tine acasa

Fiindca simptomele sale sunt neplacute, dar mai ales intrucat poate prezenta riscuri majore pentru sanatate, vaginita bacteriana trebuie identificata si tratata in cel mai scurt timp de la instalarea ei. In acest sens au fost concepute testele Veneris, ieftine, precise si rapide, pe care le poti utiliza in intimitatea casei tale.

Testul Veneris dedicat depistarii infectiei cu Gardnerella Vaginalis detecteaza bacteriile prezente in urina si ofera un raspuns, a carui precizie este de 98,62%, in doar 15 minute. Iar testul Gardnerella Vaginalis este si foarte simplu de utilizat: tot ce trebuie sa faci este sa colectezi o proba de urina, sa introduci cateva picaturi intr-o eprubeta, dupa care sa verifici prezenta bacteriilor in caseta de testare.

In cazul in care testul confirma prezenta Gardnerella Vaginalis, se recomanda consultul medical de specialitate si demararea tratamentului adecvat. La o luna dupa incheierea acestuia, repeta testul de vaginita bacteriana pentru a afla daca infectia a fost eliminata sau nu in totalitate.

Testul Veneris poate fi folosit cu acelasi succes atat de femei, cat si de barbati si poate fi achizitionat online sau din peste 1000 de farmacii din toata tara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare