Boli

#tratament anticolesterol #vaciin anticolesterol

Un vaccin in locul medicamentelor care scad colesterolul

Cercetatorii Institutul american pentru Inima, Plamani si Sange au pus la punct un vaccin care promite sa tina colesterolul în frau mai bine decat o fac medicamentele anticolesterol, pe baza de statine, folosite acum de catre cei cu probleme.

Vaccinul tinteste o proteina ce controleaza nivelul colesterolului din sange, PCSK9, si este o alternativa mai buna decat statinele, relateaza Tech Times, care citeaza un raport publicat de jurnalul Vaccine.

Dr. Alan Remaley, de la Institutul american pentru Inima, Plamani si Sange, autorul studiului ce a dus la crearea vaccinului, arata ca in unele cazuri statinele nu sunt eficiente, iar efectele secundare (pierderi cognitive, risc major de diabet si dureri musculare) sunt prea multe sau prea severe, asa ca vaccinul este cea mai buna alegere.

“Rezultatele obtinute in urma vaccinului sunt surprinzatoare si sugereaza ca poate fi un tratament nou si puternic pentru colesterolul mare”, a declarat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare