Boli

#intoxicare cu aspartam # simtome #scleroza multipla #aspartam

Ucigasul dulce din frigider

Prezinti aceste simptome: crampe, ameteli, dureri de cap, vedere incetosata sau anxietate? Multi au diagnosticat asta ca fiind scleroza multipla, insa in realitate aceste simptome sunt cauzate de intoxicarea cu aspartam.

Aspartamul este un indulcitor sintetic fabricat din acid aspartic si fenilalanina. Acesta este de 200 de ori mai dulce decat sucroza si este folosit ca indulcitor pentru bauturile dietetice si nu numai.

Potrivit cercetarilor efectuate in ultimii ani, aspartamul este cauza aparitie multor boli in randul persoanelor care consuma regulat bauturi carbogazoase dietetice. In realitate insa, este vorba de intoxicare cu aspartam, o boala ce rar este diagnosticata corect de medici, deoarece pacientii nu considera ca este important sa-i comunice medicului ca sunt consumatori de bauturi carbogazoase dietetice.

Simptomele intoxicarii cu aspartam

Un blogger american, a carei sora sufera de intoxicare cu aspartam, a descoperit pe internet ca persoanele care sufera de intoxicare cu aspartam prezinta simptome ale unor boli grave precum: fibromialgie, spasme, dureri, senzatie de amorteala la nivelul picioarelor, crampe musculare, vertij, ameteli, dureri de cap, dureri articulare, depresie inexplicabila, atacuri de anxietate, vorbire neclara, vedere incetosata si chiar pierdere de memorie. In plus, acesta sustine ca multi dintre medici asociaza aceste simptome cu scleroza multipla si chiar Lupus.

"Cand temperatura acestui indulcitor depaseste 30 de grade C, alcoolul lemnos din ASPARTAME se transforma in formaldehida si apoi in acid formic, care provoaca acidoza metabolica. Acidul formic este otrava gasita in intepatura furnicilor. Toxicitatea metanolului imita, printre alte conditii, scleroza multipla si lupusul sistemic", explica bloggerul.

Mai mult, se pare ca bauturile dietetice nu te ajuta sa slabesti. Din contra. Dr. H. J. Roberts sustine ca pacientii lui au pierdut peste 8 kilograme odata ce au renuntat la consumul acestor bauturi, si asta doar in perioada de proba.

Aspartamul, periculos pentru diabetici

Aspartamul este extrem de periculos pentru persoanele diabetice si asta deoarece aceasta substanta determina scaderea controlului zaharului din sange. Astfel, diabetici pot suferi o pierdere de memorie acuta datorita faptului ca acidul aspartic si fenilalanina sunt neurotoxici atunci cand sunt luati fara alti aminoacizi necesari pentru un echilibru bun.

Se pare insa ca aspartamul poate duce la aparitia cancerului, depresiei, dementei, a caderii parului si a tulburarilor comportamentale. Desi datele nu sunt certificate, de-a lungul anilor s-au facut numeroase cercetari asupra efectului pe care aceasta substanta il are asupra organismului.

Concluzia cercetarilor clinice, biochimice si comportamentale a fost ca doza zilnica de 40 mg/kg/zi de aspartam este sigura in orice situatie, cu exceptia persoanelor care prezinta fenilcetonurie (o boala congenitala in care exita o deficienta enzimatica, ceea ce conduce la tulburari neurologice si retard mental), sustine dr. Serban Damian pentru doctor.info.ro.

Cu toate acestea, nu exista studii care sa ateste ca aspartamul ajuta la scaderea in greutate, asa cum sustin marii producatori de bauturi carbogazoase.

Vestea buna este insa ca, odata intoxicat cu aspartam poti scapa foarte usor, doar prin renuntarea la alimentele si bauturile ce contin aceasta substanta.

Sursa foto: Healthline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare