Boli

#stimulare sistem imunitar #trucurii sa fii sanatos #sistem imunitar #imbracaminte #alimentatie #sport #sanatate

6 trucuri ca sa fii sanatos toata iarna

Iarna se apropie cu pasi repezi si nu mai e mult pana cand temperaturile vor scadea constant sub zero grade Celsius. Probabil ca te si gandesti la prima raceala care te va tintui in casa zile bune. Exista insa cateva trucuri care sa te mentina sanatos si cu o dispozitie de invidiat toata iarna.

1. Atentie la ce mananci

Incearca sa eviti tentatia de a manca gras sau foarte dulce. Carbohidratii rafinati si dulcele te pot face sa te simti greoi, molesit, fara viata. Adapteaza mesele la sezonul rece si consuma mai multe paste, cereale cu lapte caldut, in special fulgi de ovaz, somon, multe fructe precum mere si portocale si supe de legume. Si bea cel putin 1,5 litri de apa pe zi.

2. Imbraca-te potrivit

Cu siguranta ca sa te imbraci cu haine groase te poate face sa te simti ca un urias om de zapada, insa senzatia de caldura este secretul pentru a fi vesel si relaxat, dar si pentru a tine racelile departe. Nu pleca de acasa fara caciula, fular si manusi.

3. Continua sa faci sport

Daca e frig afara nu inseamna ca trebuie sa te pui pe hibernat. Continua sa faci sport, dar adapteaza-ti exercitiile. Spre exemplu, poti merge mult pe jos, prin zapada. E foarte solicitant pentru multe grupe de muschi de pe tot corpul. Apoi, o varianta este sa alegi sala de fitness, unde e cald si bine, sau inotul in bazine acoperite. Si nu uita de patinoar. Oricare ar fi ea, miscarea iti face bine.

4. Iesi la lumina zilei

Corpul tau produce vitamina D doar daca este expus la lumina naturala. Aceasta vitamina ajuta nu doar la fixarea calciului in organism, ci si la reglarea starii de bine. In plus, daca stai mult la aer curat, si sangele va fi mai oxigenat, iar tu vei scapa de depresia sezoniera.

5. Intareste-ti sistemul imunitar

Sistemul imunitar este slabit iarna. Ai nevoie de multa vitamina C, asa ca nu strica sa storci o data la doua zile sucul de la doua lamai intr-o cana cu apa in care ai adaugat o lingurita de miere. In plus, uleiurile esentiale, precum cel de eucalipt ori cel de lavanda inhalate saptamanal iti vor curata bronhiile, dezinfectandu-ti caile respiratorii.

6. Intalneste-te cu prietenii

Nu te izola in casa pana la primavara doar pentru ca ninge si e urat afara. Socializeaza cu prietenii tai. In felul acesta iti vei stimula starea de spirit. Gaseste-ti zilnic o ora in care sa iesi cu prietenii sau cu colegii mai apropiati.

Sursa foto: naturaskinclinic.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare