Boli

#articulatii #telefon mobil #entorsa #artroza #boala #degete

Trimiterea unui SMS poate sa provoace dureri articulare

Despre efectele nocive ale telefonului mobil se discuta cu ardoare, insa cine ar fi crezut ca un simplu SMS poate sa provoace dureri ale articulatiilor. Daca si tu esti impatimit/a al telefonului mobil si il utilizezi zilnic de zeci de ori, iata care este motivul pentru care ar trebui sa limitezi folosirea acestuia.  

Expertii estimeaza ca trimiterea unui SMS efectuat intr-o pozitie fizica incorecta poate sa aiba efecte nocive asupra sanatatii si poate duce la aparitia tendinitei la nivelul degetelor mainii. La aceasta concluzie a ajuns un grup de cercetatori suedezi, al carui studiu a fost publicat anul acesta in ianuarie in revista „Journal of Electromyography and Kinesiology”.

Cercetatorii au studiat 56 de adolescenti care au trimis mai multe SMS-uri in fiecare zi (insa intr-un mod moderat) si au descoperit ca acestia sufereau de probleme ale cotului, ale bratelor sau ale mainilor. Ceea ce au remarcat a fost faptul ca foloseau telefonul diferit de alti tineri care au participat la studiu. Nu numai ca isi curbau spatele – o pozitie despre care specialistii afirma ca este total gresita – insa foloseau un singur deget pentru a tasta in loc de doua cum este indicat.

Degetul mare era utilizat fara intrerupere si la viteza mult ridicata decat ar fi trebuit folosit, ceea ce a dus la cresterea riscului de a suferi de tendinita , caci muschii nu au beneficiat de momente scurte de relaxare, necesare unei manevrari corecte a telefonului mobil.

De asemenea, tinerii care au participat la studiu isi indoiau spatele foarte mult pentru a scrie un mesaj. Insa, o astfel de pozitie trebuie neaparat evitata. Postura ideala pentru a trimite un SMS consta in a sta cu spatele drept, astfel incat sa se tina telefonul cu ambele maini si sa se tasteze cu doua degete.

Unul din trei adulti sufera de artrita

Potrivit statisticilor medicale, unul din trei adulti sufera de artrita la nivelul mainilor, care se manifesta prin durere la nivelul articulatiilor, maini reci si rigide, inflamarea articulatiilor etc. Aceasta afectiune afecteaza adesea si soldurile, picioarele si spatele.

Printre factorii majori ai aparitiei bolii se numara leziunile provocate in timpul unor accidente si tastarea sau cantatul la un instrument pe o perioada indelungata de timp.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare