Boli

#efecte schimbarea orei #trecerea la ora de vara #schimbarea orei #ora de vara #oboseala

Trecem la ora de vara! Cum ne afecteaza schimbarea

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica, 29 martie, la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 03.00 va deveni ora 04.00.

Ora oficiala de vara este aplicata intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Pentru trecerea la ora oficiala de vara, ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel ca duminica, 29 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an.

Pe perioada lunilor de vara, soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00.

Trecerea la ora de vara poate provoca tulburari ale somnului, pierderea poftei de mancare sau pierderea capacitatii de munca si concentrare.

Pentru a evita astfel de neplaceri, specialistii ne recomanda ca sambata seara sa ne culcam cu o ora mai tarziu sau duminica dimineata sa ne trezim mai devreme.

Odihna corespunzatoare, cel putin in primele zile dupa schimbarea orei, este cu atat mai importanta cu cat trecerea la ora de vara ne afecteaza sanatatea inimii. Cel putin asta sustin cercetatorii englezi, care scriu, intr-un articol publicat in New England Journal of Medicine, ca aceasta schimbare creste riscul de infarct miocardic cu 10%, in special in saptamana de dupa schimbarea orei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare