Boli

#medicamente inovative #medicamente cancer #medicamente romani #hepatita c

Tratamente inovative pentru romani. Anuntul ministrului Sanatatii

Vesti bune pentru pacientii romani! Minsitrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca guvernul urmeaza sa adopte in aceasta saptamana o hotarare privind introducerea a 12 molecule pe lista de medicamente compensate si gratuite!

Potrivit ministrului, cele 12 medicamente vor trata, in principal, afectiuni oncologice si hematologice.

"Este vorba despre o hotarare de Guvern care vine sa puna in practica una dintre promisiunile facute in programul de guvernare de introducere a noi molecule pentru tratamentul pacientilor romani. Este vorba despre 12 medicamente care trateaza, in principal, afectiuni oncologice si hematologice. Vreau sa subliniez faptul ca acesta este un prim pas si ca, pe masura ce vor fi evaluate noi molecule la Agentia Nationala a Medicamentului, ministerul va initia noi hotarari de Guvern pentru ca pacientii sa aiba acces la cat mai multe tratamente noi”, a spus Florian Bodog, la o dezbatere publica, citat de Agerpres.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca negocierile pentru contractele cost-volum pentru tratamentul hepatitei C stadiul F4 cu interferon free se vor finaliza pana la sfarsitul lunii februarie. El a precizat ca pentru celelalte stadii — F2, F3 — negocierile vor fi terminate la mijlocul lunii martie.

"Pana la sfarsitul lunii februarie, (...) se finalizeaza negocierile pentru contractele cost-volum rezultat pe hepatita F4, iar pentru celelalte tipuri, care intra acum, F3, F2 negocierile vor fi finalizate la mijlocul lunii martie. Oricum, incepand cu 1 martie, urmare a desfiintarii comisiilor de specialitate de la nivelul caselor de asigurari medicamentele vor putea fi prescrise de catre medicul specialist, pe baza unui protocol elaborat de Casa de asigurari, in colaborare cu Ministerul Sanatatii si comisiile de specialitate din minister, iar celelalte medicamente pentru F2 si F3 vor fi disponibile incepand cu luna martie. Pentru F2, F3 este program nou. Pentru cele cu F4 incepand cu 1 martie se vor putea prescrie", a explicat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: Health News

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare