Boli

#osteoporoza #lactate #alimentatie #prevenire osteoporoza #tratare osteoporoza

Tratamente eficiente impotriva osteoporozei. Ce sa mananci pentru a evita sau ameliora boala

Osteoporoza este o boala care apare fara mult tam-tam, dar odata instalata, poate fi combatuta foarte greu. Odata ce oasele pierd din masa, pana si o cazatura usoara poate produce fracturi de coaste sau bazin.

Cel mai important remediu pentru oase puternice este calciul. Femeile peste 50 de ani ar trebui sa ingereze zilnic intre 1000-1500 mg din acest mineral. Corpul necesita suficienta vitamina D (800 pana la 2000 IE pe zi), pentru a se asimila calciul in oase. Cel mai placut mod pentru a produce vitamina D, este expunerea la soare timp de 20 pana la 30 de minute zilnic. Alti furnizori importanti de vitamina D sunt: pestele oceanic, lactatele, galbenusul.

Studiile au aratat ca femeile care au trecut de menopauza se pot proteja de distrugerea masei osoase printr-o gustare mica inainte de culcare. Sunt bune: un pahar de lapte degresat cu miere, o bautura din soia sau un pahar de apa minerala imbogatita cu calciu.

Atentie! Alimentele de timp Fast Food, mezelurile procesate, branza topita si sucurile carbogazoase contin multi fosfati, care conduc la distrugerea calciului din oase. Prea multa sare sau zahar duce de asemenea la distrugerea sustinuta a calciului.

Nu uite sa pui pe lista de cumparaturi:

• Produse lactate: sunt bune laptele degresat, kefirul, iaurtul, branza slaba de vaci, iaurt de baut

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare