Boli

#bacterii birouri #obiecte murdare

Topul celor mai murdare obiecte din birou! Pe ce loc se afla imprimanta

Despre mouse si tastatura se stie ca sunt pline de bacterii! Iata si alte obiecte care se afla in topul celor mai murdare obiecte care se afla in birouri, conform site-ului hassle.com.


Iata lista celor mai murdare obiecte din birou, dar si modalitati prin care ne putem proteja de bacterii:

1. Filtrul de apa - Un loc unde preferam sa ne retragem atat pentru hidratare, dar si pentru a ne pune la curent cu ultimele zvonuri, filtrul de apa este un magnet pentru fel si fel de bacterii. Acesta este gazda a milioane de bacterii pe centimetrul patrat, in special in zona robinetului.

2. Frigiderul - Este locul de depozitare al recipientelor in care angajatii isi tin mancarea, a borcanelor de iaurt mucegait sau a sandwich-urilor expirate. Bacteriile prospera in acest mediu, iar frigiderul de la birou ar trebui curatat la fiecare doua zile. Un frigider obisnuit contine 7.850 de colonii de microbi pe centimetrul patrat.

3. Cuptorul cu microunde - In functie de marimea biroului - cuptorul cu microunde poate fi utilizat de 30 de ori in fiecare zi, gazduind combinatii de particule de carne si legume, fiind un cuibar pentru microbi. Microbii au nevoie de caldura, hrana si umiditate pentru a se multiplica. Astfel, cuptorul cu microunde este un potential risc la adresa sanatatii.

4. Dozatorul de sapun - Surprinzator, ar trebui sa ne ingrijoreze cat de murdar poate fi dozatorul de sapun. Potrivit unui studiu condus de Universitatea din Arizona, o treime dintre dozatoarele de sapun sunt contaminate de bacterii. Daca va spalati mainile cu grija, e in regula, dar majoritatea oamenilor nu fac asta si sunt predispusi astfel imbolnavirilor.

5. Masa de birou - Cu peste 10 milioane de bacterii care se regasesc de obicei pe suprafata biroului, acesta adaposteste de 400 de ori mai multe bacterii decat scaunul de toaleta. Pentru a va mentine spatiul de munca sanatos si curat, este recomandat sa-l curatati saptamanal cu servetele anti-bacteriene sau cu o solutie pe baza de otet.

6. Tastatura - Toata lumea stie deja ca tastatura adaposteste microbi, mai ales cand apasam tastele in continuu, timp de 8 ore in fiecare zi. Celule moarte din piele, ramasite de mancare, transpiratie sunt adapostite de tastatura. Cu mii de bacterii pe centimetrul patrat, este recomandat sa stergem tastatura cu o carpa umezita si sa o rasturnam saptamanal pentru a o curata.

7. Mouse-ul - Avand in vedere ca mouse-ul este utilizat zilnic timp de ore in sir, dispozitivul este expus bacteriilor generate de transpiratie, particule de mancare si praf. 10% din angajati recunosc ca nu si-au curatat niciodata mouse-ul. Totodata, conform unui studiu, mouse-ul poate contine mii de microbi pe centimetrul patrat.

8. Imprimanta si xeroxul - Pentru ca toata lumea se inghesuie sa-si scoata la imprimanta sau sa-si xeroxeze documentele, o imprimanta sau un copiator fiind atins de aproximativ 300 de ori pe zi - in spcial touchpad-ul, aceste aparate devin locuri care gazduiesc bacteriile. Se recomanda stergerea acestor dispozitive, in special zona digitala, inainte de fiecare utilizare.

9. Castile - imprumutul castilor intre colegi este un obicei, dar ar fi mai intelept ca fiecare angajat sa aiba propriile sale casti si sa le pastreze pentru a le utiliza in viitor. Bacteriile se raspandesc rapid datorita parului, transpiratiei si cerii din urechi, cauzand iritari ale pielii fetei. Dupa o ora de utilizare a castilor, bacteriile si microbii se inmultesc de 700 de ori!

10. Obiceiul de a musca creioanele sau pixurile - Din nou, de aceasta data problema este reprezentata de bacterii. A rontai capatul unui pix sau al unui creoin este total neigienic din cauza transferului de bacterii si de microbi. Unul din cinci angajati recunoaste ca are ticul de a-si rontai pixurile. Asa ca cel mai bine este sa ai un pix personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare